Vooral in Argentinië, en bij uitbreiding in alle Zuid-Amerikaanse landen waar veel rundsvlees geserveerd wordt, is chimichurri-saus een klassieker op tafel. De frisse en lichtjes zure smaak van de dressing met peterselie past perfect bij een lekker stuk vlees.

Ook al bestaan er verschillende variaties van het recept, we raden de authentieke Argentijnse bereiding aan op basis van verse peterselie, look, oregano, pepers, azijn, zout en olijfolie. Sommige recepten voegen er ook citroen en honing aan toe.

Met deze tips kan je zelf je lapje vlees van een lekkere dressing voorzien.

Wie chimichurri-saus liever buitenshuis degusteert, kan dat bijvoorbeeld in het Brusselse restaurant Los Ponchos waar je kan kennismaken met de Zuid-Amerikaanse keuken. (Charleroise Steenweg 158 in 1060 Brussel). (MV/DB)

Vooral in Argentinië, en bij uitbreiding in alle Zuid-Amerikaanse landen waar veel rundsvlees geserveerd wordt, is chimichurri-saus een klassieker op tafel. De frisse en lichtjes zure smaak van de dressing met peterselie past perfect bij een lekker stuk vlees. Ook al bestaan er verschillende variaties van het recept, we raden de authentieke Argentijnse bereiding aan op basis van verse peterselie, look, oregano, pepers, azijn, zout en olijfolie. Sommige recepten voegen er ook citroen en honing aan toe. Met deze tips kan je zelf je lapje vlees van een lekkere dressing voorzien.Wie chimichurri-saus liever buitenshuis degusteert, kan dat bijvoorbeeld in het Brusselse restaurant Los Ponchos waar je kan kennismaken met de Zuid-Amerikaanse keuken. (Charleroise Steenweg 158 in 1060 Brussel). (MV/DB)