Je vindt ze overal in oktober, de tamme kastanjes. Voor heel wat mensen het sein om een gezellige wandeling te maken. Wat veel mensen echter niet weten, is hoe voedzaam de vrucht is. Zo bevatten ze in vergelijking met andere nootsoorten heel weinig vet en veel koolhydraten, vezels en eiwitten. Bovendien zijn ze volledig glutenvrij!

De gepofte of geroosterde kastanjes zijn iedereen wel bekend, de vrucht is echter heel veelzijdig. Door hun licht zoete smaak zijn ze bijvoorbeeld perfect in combinatie met iets zurig, maar kunnen ze evengoed gebruikt worden als basis voor een hartig dessert. Daarnaast is de nootachtige smaak heerlijk met wintergroenten zoals kool of spruitjes, maar zeker ook in combinatie met wild. We serveren alvast 15 recepten.

Voorgerechten

EXKi - Hét kookboek
© EXKi - Hét kookboek

Hoofdgerechten

Isopix
© Isopix

Nagerechten

Isopix
© Isopix
Je vindt ze overal in oktober, de tamme kastanjes. Voor heel wat mensen het sein om een gezellige wandeling te maken. Wat veel mensen echter niet weten, is hoe voedzaam de vrucht is. Zo bevatten ze in vergelijking met andere nootsoorten heel weinig vet en veel koolhydraten, vezels en eiwitten. Bovendien zijn ze volledig glutenvrij! De gepofte of geroosterde kastanjes zijn iedereen wel bekend, de vrucht is echter heel veelzijdig. Door hun licht zoete smaak zijn ze bijvoorbeeld perfect in combinatie met iets zurig, maar kunnen ze evengoed gebruikt worden als basis voor een hartig dessert. Daarnaast is de nootachtige smaak heerlijk met wintergroenten zoals kool of spruitjes, maar zeker ook in combinatie met wild. We serveren alvast 15 recepten.