Karaktervol interieur en gastronomisch meesterschap bij Tandem in Brussel

Pierre Val en Pierre Schreuders. © Diane Hendrikx

Twee goede vrienden met een passie voor heerlijke gerechten en tongstrelende wijnen. Ontdek Tandem, het fonkelende restaurant van Pierre Val en Pierre Schreuders.

Is echte vriendschap de motor voor een goed restaurant? Dat ga je geloven, als je kijkt naar het restaurant van de twee Pierres. Tandem, zo blijkt al uit de naam, is een quatre-mains. We kennen Pierre Val van zijn uitstekende wijnbar Rubis in Sint-Gillis en ook Pierre Schreuders is geen onbekende in de Brusselse restaurantwereld. Hij was al aan de slag bij Sanzaru, Le Chalet de la Forêt en Sea Grill.

Interessant om te weten is ook dat de twee vrienden elkaar ontmoet hebben bij een vaste waarde van de Brusselse gastronomie: Inada Saburo (de chef wiens restaurant onlangs werd overgenomen door Sang-Hoon Degeimbre). Daar, te midden van de drukte en de hitte van de fornuizen, droomden beide mannen er al van een eigen zaak te beginnen. Tien jaar later maakten ze hun droom waar, met succes!

Meteen bij het binnenkomen worden we getroffen door het karaktervolle interieur. De mdf-bekleding hult het restaurant in atypische oudroze tinten. De sierlijsten zijn in harmonie met de contouren van de poten van de zinken tafels, die de ruimte accentueren. Een grote, heldere bar met drie mooie lampen erboven domineert de ruimte. En uit de keuken komen allerlei geraffineerde gerechten die getuigen van een groot gastronomisch meesterschap.

Onvergetelijk is de compositie van de zeeduivel met een pesto van hazelnoten en macadamianoten. De presentatie is oogstrelend, mede dankzij de gedraaide wortelen en de winterpostelein. Kers op de taart zijn de gedenkwaardige, door Pierre Val voor zijn kompaan bedachte wijnakkoorden, met een reeks sprankelende wijnen, zoals Château de Bioul, Druida du Dão, Alta Vinya de Collioure, of Collares, een Portugese wijn uit de kuststreek.

Tandem

Adolphe Demeurlaan 41, 1060 Brussel, 02 537 75 85.

Partner Content