
Kalfskop met langoustines, crème van makreel en gember, toast met Oud Bruggekaas
Het verrassingsrecept van Wouter Keersmaekers.
Het verrassingsrecept van Wouter Keersmaekers.
Nodig voor vier:
4 sneden brood
4 sneden Oud Brugge
8 dunne schijfjes kalfskop
1 blik makreel
gember
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel zure room
1 koffielepel GelEspessa (xantaangom, Sosa)
8 langoustines, gepeld en ontdaan van het darmkanaal
1 dl olijfolie
citroen
peper en zout
Steek het brood uit in acht rondjes en bak de plakjes goudbruin tussen twee bakmatten. Besprenkel met olijfolie. Steek 8 rondjes uit de kaas en leg ze op de toast.
Pureer de makreel uit blik met gember in de Thermomix, voeg de mayonaise toe en de zure room, breng op smaak met peper, zout en citroen. Draai tot een gladde massa, duw met een houten lepel door een zeef en bind met de GelEspessa.
Bak de langoustines kort.
Schik de kalfskop op een bord, leg de langoustines erop, spuit puntjes van de makreelcrème op het bord en garneer met de toastjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier