Jurgen Nobels verkozen tot beste bartender van het jaar

© gf

De 27-jarige Jurgen Nobels won in het Brusselse ‘Theatre du Vaudeville’ de Belgische finale van de Diageo World Class Competition. Hij mag zich een jaar lang de beste barman van het land noemen.

Maandag namen de 10 beste barmannen van België het tegen elkaar op in het Vaudeville Theater voor de eretitel van beste ‘Belgian Bartender of the Year’. In een hoogstaande finale trok de Oostendenaar Jurgen Nobels aan het langste eind. Hij mag zich een jaar lang de beste bartender van het land noemen. Op het palmares volgt hij Hannah Van Ongevalle (The Pharmacy in Knokke) op.

Door deze titel is de 27-jarige Nobels ook geselecteerd voor de wereldfinale van Diageo Reserve World Class, zeg maar ’s werelds grootste mixologie-wedstrijd, die begin september in Zuid-Afrika doorgaat.

‘Het is een eer om België te vertegenwoordigen op de internationale World Class finale’, reageerde hij na zijn overwinning. ‘Het World Class programma is een unieke ervaring die de grenzen van de mixologie verlegt. Ik voel me erg bevoorrecht, ik heb het tegen de meest getalenteerde barmannen mogen opnemen en mijn creaties aan het Belgische publiek kunnen laten zien.’

Jurgen Nobels verkozen tot beste bartender van het jaar
© gf

De 27-jarige Nobels zit al zeven jaar in het vak, de laatste twee jaar als mixologist. Hij shakete onder meer in de Gentse bars Old Fashioned en Uncle Babe’s, in Pure C bij Sergio Herman, en in de Oostendse Krush Club. In de finale kruiste hij de degens met collega-bartenders Ran Van Ongevalle (The Pharmacy, Knokke), Rahamat Naushad (Cocktails at Nine, Antwerpen), Bassche Didden (Dogma, Antwerpen), Dries Botty (Josephine’s, Antwerpen), Maurice Vroonen (Casbar, Sint-Truiden), Alexis Mosselmans (Odette en Ville, Brussel), Jim Geurts (Tripple J Bar, Bilzen), Hannes De Smedt – (Hertog Jan, Zedelgem) en Didier Van Den Broeck (Dogma, Antwerpen).

De professionele jury zag een spannende finale, met een uitstekende Nobels die er net iets bovenuit stak. In de laatste cocktail die hij bereidde, verwerkte hij onder meer enkele ingrediënten van bieren en parfum van aroma-hops. ‘Het zag er uit als een bier en het werd ook geserveerd als een bier, maar het was een pure cocktail, met onder meer tequila.’

Jurgen Nobels verkozen tot beste bartender van het jaar
© gf

Nobels mag zich nu voorbereiden voor de moment suprême: de ultieme eindronde in Kaapstad. ‘Ik ga naar de wereldfinale om veel bij te leren, maar ook om te presteren tegen de besten ter wereld. Ik wil ons klein landje trots maken en tonen dat we hier een mooie, groeiende bartendingcultuur hebben.’ (DB)

Jurgen Nobels verkozen tot beste bartender van het jaar
© gf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content