Jurgen Nobels bij wereldtop bartendercompetitie

© gf

Het avontuur van Oostendenaar Jurgen Nobels in Zuid-Afrika is voorbij. De Belgische barman van het jaar strandde in de laatste rechte lijn naar de ultieme finale van de World Class, een van de grootste cocktailwedstrijden wereldwijd.

De top zes van de World Class Bartender of the Year is bekend, helaas zonder de Belgische afgevaardigde Jurgen Nobels. Drie dagen lang dongen de beste mixologisten ter wereld naar een plek in de grote finale van de World Class die dit jaar in Kaapstad, Zuid-Afrika, plaatsvindt. Nobels schopte het ver, maar niet ver genoeg voor de ultieme eindstrijd.

‘Het was echt een ongelofelijke ervaring. Ik ben nu heel vermoeid, maar voldaan’, blikt hij terug. Tijd om met de vingers te draaien was er niet. Het niveau van de wedstrijd lag bijzonder hoog en de proeven waren afmattend, zo blijkt. ‘De meest stresserende uitdaging was de Against The Clock. Dan moesten we tien verfijnde cocktails serveren in tien minuten tijd, terwijl de jury en het publiek toekeken. Dat was zeer intens, maar ik heb het gehaald en ik denk dat de juryleden de cocktails ook wisten te appreciëren’, aldus Nobels.

‘Het talent dat dit jaar aantrad heeft al onze verwachtingen overtroffen’, zei Spike Merchant, jurylid en World Class Global Brand Ambassador in een persbericht. ‘Het was praktisch onmogelijk om te voorspellen wie uiteindelijk de top zes zou halen, omdat het niveau van de deelnemers zo hoog en zo dicht bij elkaar lag.’

Maar geen Belg dus in de laatste rechte lijn naar de prestigieuze titel. Nobels keert wel huiswaarts met een pak nieuwe recepten, technieken en namen van contactpersonen in zijn bagage. Zijn sterke prestaties openen ongetwijfeld deuren tot ver buiten de eigen landsgrenzen. Vorig jaar eindigde de Knokse Hannah Van Ongevalle, bartender van The Pharmacy, ook al bij de beste bartenders ter wereld. Het was toen de eerste keer dat een Belgische kandidaat zo ver geraakte in de internationale bartenderwedstrijd. Dat leverde haar heel wat workshops in het buitenland op, van Cannes tot Mauritius. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content