Zo gezegd, zo gedaan: na de herfst- en winter-editie ligt nu ook de derde Forest Dry Gin 'Spring' van Jurgen Lijcops in de rekken. De sommelier die zich intussen omvormde tot een ware ginkenner had voor elk seizoen een nieuwe fles beloofd. Met de nieuweling in het gamma gaat de Antwerpenaar de toer van de bloesems op, zoals het deze tijd van het jaar betaamt.

De gin heeft een fris, subtiel aroma die de kant van het florale opgaat, terwijl ook de roze schijn van de drank - na toevoeging van tonic - opvalt. Zonder tonic oogt de gin immers okerachtig. Voor de liefhebbers: de gin kan, net als de betere eau-de-vie, ook on the rocks of puur gedronken worden, bij voorkeur met 13 tot 14°C als serveertempetaruur.

Voor deze creatie ging Lijcops opnieuw ambachtelijk te werk, met 24 ingrediënten waarvan het gros groeit in het bosrijk gebied van Emblem, een deelgemeente van Ranst. Zo gebruikte hij 10 kilo rozeblaadjes per 300 liter gin.

'Het klinkt misschien voortvarend maar mijn bedoeling is niet om de zoveelste gin te maken maar wel één die zich onderscheid door de zorg waarmee een gin finaal als zeer verfijnde drank kan gemaakt worden', zegt hij

Wie eerst met de neus het bloemige karakter wil 'proeven', kan over het etiket van de fles wrijven zodat het overeenkomstige aroma vrijkomt.

Over enkele weken komt de zomergin uit - met perzik en framboos als voornaamste 'botanicals' - en kun je voortaan Vivaldi-gewijs Dry Forest-gin tasten. (DB)

Zo gezegd, zo gedaan: na de herfst- en winter-editie ligt nu ook de derde Forest Dry Gin 'Spring' van Jurgen Lijcops in de rekken. De sommelier die zich intussen omvormde tot een ware ginkenner had voor elk seizoen een nieuwe fles beloofd. Met de nieuweling in het gamma gaat de Antwerpenaar de toer van de bloesems op, zoals het deze tijd van het jaar betaamt.De gin heeft een fris, subtiel aroma die de kant van het florale opgaat, terwijl ook de roze schijn van de drank - na toevoeging van tonic - opvalt. Zonder tonic oogt de gin immers okerachtig. Voor de liefhebbers: de gin kan, net als de betere eau-de-vie, ook on the rocks of puur gedronken worden, bij voorkeur met 13 tot 14°C als serveertempetaruur. Voor deze creatie ging Lijcops opnieuw ambachtelijk te werk, met 24 ingrediënten waarvan het gros groeit in het bosrijk gebied van Emblem, een deelgemeente van Ranst. Zo gebruikte hij 10 kilo rozeblaadjes per 300 liter gin. 'Het klinkt misschien voortvarend maar mijn bedoeling is niet om de zoveelste gin te maken maar wel één die zich onderscheid door de zorg waarmee een gin finaal als zeer verfijnde drank kan gemaakt worden', zegt hijWie eerst met de neus het bloemige karakter wil 'proeven', kan over het etiket van de fles wrijven zodat het overeenkomstige aroma vrijkomt.Over enkele weken komt de zomergin uit - met perzik en framboos als voornaamste 'botanicals' - en kun je voortaan Vivaldi-gewijs Dry Forest-gin tasten. (DB)