Julien van frituur De Gouden Saté overleden

© facebook

De uitbater van de bekende frituur in Gent is niet meer.

Julien Taghon, de uitbater van de bekende Gentse frituur De Gouden Saté is overleden aan botkanker. Hij werd 73 jaar. Dat meldt De Standaard. De Gouden Saté – beter gekend als ‘Bij Julien’ – is een echt icoon in de Arteveldestad. De frituur aan de hoek van het Sint-Pietersplein en de Overpoortstraat staat gekend als één van de beste frituren in Gent.

Naast zijn legendarische pakjes friet met mayonaise en stoofvlees, maakte Julien ook eigen creaties zoals de Hugo Claus dat bestaat uit een pak frieten met mayonaise, stoofvleessaus en daarop een versneden viandel.

Op gelijk welk uur van de dag – of nacht – stond er een rij wachtenden aan de frituur om een pakje friet of Bicky burger te bestellen. Iedereen die ooit op kot heeft gezeten in Gent zal kunnen beamen dat de creaties van Julien menig student van katerleed hebben bespaard.

Tot ander halfjaar geleden deed Julien zelf de zware nachtshiften, maar toen bij hem botkanker werd vastgesteld werd hij verplicht om de zware shiften af te bouwen. Zijn schoonzoon Peter en medewerker Stefaan hebben sindsdien het roer overgenomen. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content