Negen dagen vroeger dan vorig jaar heeft een producent uit Oostrozebeke de eerste acht botten asperges verkocht. Die vroege oogst is te wijten aan de zachte winter.

"De consumptie van asperges piekt rond Pasen, maar eigenlijk is de delicatesse al eind februari beschikbaar. Deze asperges zijn gekweekt in serres of in plastic tunnels," stelt de producent Kris Bossuyt. Pas rond Pasen kunnen de groenten ook buiten gekweekt worden, tot de traditionele einddatum 24 juni.

Per kilo werd 9,88 euro betaald.

(EK)

Negen dagen vroeger dan vorig jaar heeft een producent uit Oostrozebeke de eerste acht botten asperges verkocht. Die vroege oogst is te wijten aan de zachte winter. "De consumptie van asperges piekt rond Pasen, maar eigenlijk is de delicatesse al eind februari beschikbaar. Deze asperges zijn gekweekt in serres of in plastic tunnels," stelt de producent Kris Bossuyt. Pas rond Pasen kunnen de groenten ook buiten gekweekt worden, tot de traditionele einddatum 24 juni. Per kilo werd 9,88 euro betaald. (EK)