Jonge Vlaamse chefs op culinaire missie in Moskou

De jonge keukentalenten Seppe Nobels (Graanmarkt 13) en Dennis Nobels (l’Epicerie du cirque) zijn tijdelijk aan de slag in Moskou in het kader van de Vlaamse gatronomische week in de Russische stad.

In Moskou is de Vlaamse gastronomische week aan de gang. Toerisme Vlaanderen zet er tot en met 24 oktober twee jonge Vlaamse keukentijgers achter de kookpotten. Seppe Nobels van Graanmarkt 13 en Dennis Nobels van l’Epicerie du cirque maken deel uit van de selectie van 22 Flanders Kitchen Rebels. Zij fungeren er als uithangbord van de vele jonge talentvolle chefs die Vlaanderen rijk is.

Met de Flanders Kitchen Rebels zet Toerisme Vlaanderen de Vlaamse gastronomie letterlijk op de wereldkaart. De Flanders Kitchen Rebels ontvangen niet alleen internationale journalisten en touroperators in hun restaurants in Vlaanderen, ze steken ook regelmatig zelf de grens over om in het buitenland een voorsmaakje te geven van onze gastronomie.

Seppe Nobels toont zijn culinaire talenten in restaurant Chugunni Most. Dennis Broeckx doet hetzelfde in restaurant Kak Est. “Vandaag dezelfde kwaliteitsvolle producten in Rusland vinden zoals wij dat in Vlaanderen gewoon zijn, is een geweldige uitdaging”, zegt Nobels. “En het is ook een hele eer dat wij onze Vlaamse gastronomie in Rusland mogen promoten”, aldus Dennis Broeckx aan.

De chefs krijgen in Moskou de hulp van Maarten Bogaerts, een Vlaming die de eerste butlerschool in Rusland heeft opgericht. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content