De 21-jarige Martin Volkaerts heeft het kruim van de Internationale gastronomie verbaasd tijdens een kookwedstrijd in Venetië. De jonge Belgische kok eindigde vierde in prestigieuze San Pellegrino Cooking Cup 2012.

Van de tien deelnemers, uit tien verschillende landen, was Volkaerts de jongste. De gemiddelde leeftijd was 28 jaar. Volkaerts werkt momenteel bij L'amandier in Genval.

De wedstrijd bestond uit twee delen: op vrijdagavond een gerecht bereiden voor 150 foodies, in een op voorhand onbekende keuken, en op zaterdag moesten de deelnemers een gerecht bereiden tijdens een winderige zeilregatta.

In de eerste proef eindigde Volkaerts op de derde plaats, met een bewerking van de klassieker tomaat-garnaal. Hij deed daarmee beter dan vele andere jonge chefs, van wie sommigen al een eigen (sterren)restaurant hebben.

De bereidingen werden beoordeeld door de foodies en een jury van gerenommeerde chefs, onder wie Sergio Herman van Oud Sluis en Massimo Bottura van "Osteria Francescana" (Modena, Italië), vijfde op de lijst van 50 beste restaurants van 2012.

Op zaterdag gingen de chefs met een mandje opgelegde ingrediënten de winderige zee op voor een zeilregatta. Tijdens de regatta moesten ze in minder dan anderhalf uur een gerecht bereiden met die ingrediënten. Bij de aankomst werden de gerechten voorgesteld aan de jury.

Volkaerts bereidde een gerecht op basis van sardienen, een compote van kerstomaten, kruidenjus en een krokantje van getoaste rijst. Na twee dagen eindigde Volkaerts op een mooie vierde plaats. De overwinning was voor de Australiër Richard Ousby. (DB)

De 21-jarige Martin Volkaerts heeft het kruim van de Internationale gastronomie verbaasd tijdens een kookwedstrijd in Venetië. De jonge Belgische kok eindigde vierde in prestigieuze San Pellegrino Cooking Cup 2012. Van de tien deelnemers, uit tien verschillende landen, was Volkaerts de jongste. De gemiddelde leeftijd was 28 jaar. Volkaerts werkt momenteel bij L'amandier in Genval. De wedstrijd bestond uit twee delen: op vrijdagavond een gerecht bereiden voor 150 foodies, in een op voorhand onbekende keuken, en op zaterdag moesten de deelnemers een gerecht bereiden tijdens een winderige zeilregatta. In de eerste proef eindigde Volkaerts op de derde plaats, met een bewerking van de klassieker tomaat-garnaal. Hij deed daarmee beter dan vele andere jonge chefs, van wie sommigen al een eigen (sterren)restaurant hebben. De bereidingen werden beoordeeld door de foodies en een jury van gerenommeerde chefs, onder wie Sergio Herman van Oud Sluis en Massimo Bottura van "Osteria Francescana" (Modena, Italië), vijfde op de lijst van 50 beste restaurants van 2012. Op zaterdag gingen de chefs met een mandje opgelegde ingrediënten de winderige zee op voor een zeilregatta. Tijdens de regatta moesten ze in minder dan anderhalf uur een gerecht bereiden met die ingrediënten. Bij de aankomst werden de gerechten voorgesteld aan de jury.Volkaerts bereidde een gerecht op basis van sardienen, een compote van kerstomaten, kruidenjus en een krokantje van getoaste rijst. Na twee dagen eindigde Volkaerts op een mooie vierde plaats. De overwinning was voor de Australiër Richard Ousby. (DB)