Jong Keukengeweld trakteert jongeren op goedkoop gastronomisch driegangenmenu

© iStock

Jongeren tot 30 jaar kunnen de hele maand maart “aan bijzonder goed verteerbare voorwaarden de beentjes onder tafel schuiven” bij 58 topchefs die jonger zijn dan 35 jaar, zo laat Toerisme Vlaanderen in een mededeling weten. Zo wil het agentschap de Vlaamse gastronomie in de etalage zetten.

De actie in maart maakt deel uit van de campagne rond Jong Keukengeweld, waarmee het agentschap de Vlaamse gastronomie in binnen- en buitenland op de kaart wil zetten.

Aantrekkelijke deal

Voor 45 euro krijgen de jongeren een driegangenmenu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro. De jonge fijnproevers kunnen hun plaatsje reserveren vanaf 15 februari.

De jongerenactie liep ook al in oktober 2015 en was “een groot succes”. Toerisme Vlaanderen noteerde toen 10.500 boekingen bij de 58 chefs van Jong Keukengeweld. Met Jong Keukengeweld en zijn buitenlandse variant Flanders Kitchen Rebels wil Toerisme Vlaanderen “de hele wereld laten proeven van de gastronomische bestemming Vlaanderen. Want de reislust van de toerist gaat meer en meer door de maag: voor 40% van de toeristen is eetcultuur een reden om een reis in te plannen.”

Reserveren kan vanaf nu!

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content