Jong Keukengeweld Julie Baekelandt laat NY’se stagiair meedraaien in restaurant C-Jules

© gf

Tijdens haar gastronomische missie in New York ging Julie Baekelandt in zee met een lokale hotelschool die studenten uit kansarme gezinnen opleidt. Danig onder de indruk bood ze een jongeman een stageplek aan in haar restaurant C-Jules in Zottegem.

Ter promotie van de Vlaamse keuken in New York liet Toerisme Vlaanderen het jonge Keukengeweld Julie Baekelandt overvliegen naar The Big Apple waar de locals drie dagen lang werden ondergedompeld in de lekkernijen uit onze contreien. Een dag stond in teken van de chocolade (ook de chocoladesnuifmachine van Dominique Persoons kwam er aan te pas), een dag draaide helemaal rond – uiteraard – onze bieren, en tijdens de Flanders Kitchen Rebel Day konden de New Yorkers proeven van de ‘simple food with a great taste’ uit de keuken van Julie Baekelandt, chef-kok van restaurant C-Jules.

Tijdens haar gastronomische missie werkte Julie samen met Star Career Academy, een Amerikaanse hotelschool dat voornamelijk studenten uit kansarme gezinnen opleidt. Onder de indruk van de vaardigheden en omstandigheden van de jongeren besloot ze een onder hen de kans te bieden om een maand mee te draaien in haar eigen zaak in Zottegem. Het werd uiteindelijk William Sheppard, een onfortuinlijke student voor wie plots een nieuwe wereld openging. Er werd nog een fundraising georganiseerd (fried chicken met Belgische wafels) voor de bekostiging van zijn vliegticket en wat zakgeld voor zijn verblijf in België.

Sinds deze week is William actief in de keuken van Julie, waar hij ervaring kan opdoen en de tijd van zijn leven beleeft. Een droom die in vervulling gaat.

Vlaanderen heeft een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die onze gastronomie doen bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Onder de noemer ‘Jong Keukengeweld’ wordt dat extra in de kijker gezet, zowel in het binnen- als buitenland. Daaruit vloeien ook mooie verhalen voort. (DB)

New York City is already discovering the secrets of Flanders. …

NYC is discovering the secrets of Flanders. Check it out!

Posted by Visit Flanders on maandag 31 augustus 2015

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content