Jonathan Oliver is Viskok van het Jaar

Restaurant De Jonkman

Jonathan Oliver van restaurant De Jonkman in Brugge wint de Nationale Horecawedstrijd van VLAM en mag zich een jaar lang de beste viskok van het land noemen.

Jonathan Oliver is de beste viskok van het land anno 2015. Tijdens de Horeca Expo in Gent haalde hij het in de finale van collega-koks Bart Gils (restaurant Het Keizershof in Turnhout), Jonas Haegeman (De Vijf Seizoenen in Brakel), Jean-Philippe Vormezeele (Boury in Roeselare) en Dimitri Van Berlo (Chef’s Table in Burcht).

Oliver maakte de meeste indruk op de jury met zijn ‘gebakken zeetong met spitskool en pastinaak’.

De kookwedstrijd voor Belgische professionele koks werd al voor de 26ste keer georganiseerd door VLAM. De opdracht was een zo lekker en origineel mogelijk gerecht in te sturen met de Vis van het Jaar, zeetong, als hoofdingrediënt. Vijf finalisten werden weerhouden en mochten het tijdens een live-kookwedstrijd tegen elkaar opnemen.

Aan de titel van de ‘Viskok van het jaar’ hangt ook een geldcheque, een diner voor twee personen bij Hof van Cleve in Kruishoutem, en een waardebon voor de aankoop van professionele keukenartikelen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content