Jigger’s: ‘Beste Belgische bar’ opent tweede zaak in Gent

© /

Met zijn 88ste plek in de lijst met Best Bars of the World mag Jigger’s zich de beste cocktailbar van België noemen. Sinds vorige maand heeft de Gentse zaak er een broertje met sixties-interieur bij: Pony’s.

‘Deze gezellige speakeasy in Gent kreeg onze stem als beste bar van België. De cocktails hebben oog voor het lokale, met zelfgemaakte siropen en seizoensgebonden ingrediënten’, zo luidde de commentaar van de jury die ’s werelds beste bars van de planeet oplijstte. De 88ste plek van bar in het Oudburg is zo de enige Belgische vertegenwoordiger in de gerenommeerde lijst met 100 cocktailplaces to be. Een hele mooie waardering voor de hippe Gentse bar. ‘We hadden er een beetje op gehoopt aangezien we vorig jaar al shortlisted waren. We zijn uiteraard heel blij, al is zo’n lijst ook wel een relatief’, zegt mede-zaakvoerder Olivier Jacobs.

Het najaar van het Jigger’s-team belooft overigens heel druk te worden, want in september kreeg de cocktailbar er een tweede, ietwat kleinschaligere en toegankelijke zaak bij, genaamd Pony’s. En in november openen ze een eetcafé met focus op speciale bieren:De Ganzerik, net buiten het centrum van de stad. Voor de naam van de zaak zocht het gezelschap dus opnieuw inspiratie in de dierenwereld. Het pand is voorlopig nog volop in verbouwing om alles op tijd in gereedheid te brengen.

Pony’s, ergens te situeren tussen een avontuurlijk buurtcafé en een cocktailbar, opende wel al de deuren en doet dat voortaan vier dagen per week, van donderdag tot zondag. Hier staat gastvrijheid voorop, zo luidt het. Je komt er over de vloer – zonder aanbellen of reserveren – voor uitdagende cocktails, maar ook voor speciale bieren, homemade cider of frisdrankjes in alle eenvoud.

Het binnenwerk staat door de grote lichtinval helemaal in contrast met Jigger’s lijkt qua interieur zo uit de sixties geplukt. De kaart vermeldt een twaalftal cocktails – op basis van Europese ingrediënten – die om de drie maanden aangepast worden. Hier dus geen tequila of bourbon, maar bijvoorbeeld specials met calvados en prachtige Belgische jenever.

Bestellen doe je overigens met behulp van een ‘visuele’ map , zodat je vooraf een beeld krijgt van hoe je glas eruit ziet.

Jigger's: 'Beste Belgische bar' opent tweede zaak in Gent
© /

Aan de hand van een flavoured map, met parameters als sterk verfrissend en hartig, kies je de smaak van de cocktail. ‘Bedoeling is om mensen uit hun comfort zone te halen’, aldus Jacobs.

Rood, blauw, geel of groen voor de cocktails is ’t hem bij Jigger’s The Noble Drugstore te doen… En nu ook in Pony’s ;)Fotoshoot by studio Wootwoot voor Dift.

Posted by Jigger’s The Noble Drugstore on zaterdag 26 september 2015

Pony’s is ondergebracht in WATT, een nieuw platform voor creatief talent, vlakbij de Coupure, die deze Gentse buurt nieuw leven wil inblazen. Naast het avontuurlijke buurtcafé biedt de voormalige fabrieksite ook ruimtes voor design, kunst, een koffie- en brunchzaak. Op termijn komen er appartementsgebouwen. (DB)

Pony’s is open op donderdag en vrijdag vanaf 18.00 uur en zaterdag en zondag vanaf 15.00 uur. Je kan de barmannen zien shaken en stirren aan de Nieuwe Wandeling 62.

Jigger's: 'Beste Belgische bar' opent tweede zaak in Gent
© /

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content