Jeroen Meus verovert de wereld met ‘Dagelijkse Kost’

© Imageglobe

De wereld ligt aan de voeten van onze populairste Belgische tv-kok. Jeroen Meus zal binnenkort te zien zijn in gedubde versies van ‘Dagelijkse Kost’ op de Spaanse televisie. Ook Portugal, het Midden-Oosten en de VS lijken te vallen voor de charmes van Meus.

TV Cocina, de Spaanse populaire versie van Njam!, zal maar liefst 44 afleveringen van Dagelijkse Kost uitzenden. Dat vertelde Bart Verbeelen van het productiehuis Hotel Hungaria aan Het Nieuwsblad. ‘Aan het dubben is heel veel aandacht besteed. Een beetje zoals een animatiefilm van Disney. Het laatste wat we willen, is dat Jeroen in Dagelijkse Kost klinkt als iemand uit een telewinkelreclame.’

Als we aan Spanje denken, dan zijn gerechten als paella en typische tapas het eerste wat in ons opkomt. Maar witloof met ham en kaassaus of stoofvlees uit de Vlaamse keuken lijken de Spanjaarden dus toch te charmeren.

‘Amerikanen hebben een boon voor Jeroen Meus’

Niet enkel Spanje gaat voor de bijl, ook in Portugal en in Portugees sprekende landen als Angola en Mozambique zal de tv-kok te zien zijn. De Amerikaanse tv-zender Food Network gaat zelfs nog een stapje verder. ‘Ze willen twee afleveringen van Dagelijkse Kost zien waarin Jeroen Meus Engels spreekt’, vertelt Verbeelen. ‘We hadden de Amerikanen ook een aflevering van het programma Goed Volk opgestuurd. Daarin leeft Jeroen tussen de cowboys. Blijkbaar vonden ze het Engels van Jeroen wel fijn, aangenaam exotisch.’

Wordt Jeroen Meus de nieuwe Jamie Oliver, want net zoals deze Britse chef is hij ook maar een gewone jongen. Sue Green, de persoon die verantwoordelijk is voor de verkoop van Dagelijkse Kost naar het buitenland, is zelfs nog enthousiaster. ‘Jeroen is bescheidener dan Jamie Oliver, en minder druk of ‘in your face’. Amerikanen hebben wel een boon voor Jeroen Meus.’ (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content