Jeroen Meus presenteert nieuw culinair programma ‘Goed Volk’

Eén toont in het najaar het nieuwe programma van tv-kok Jeroen Meus: ‘Goed Volk’, waarin hij wereldwijd gaat meekoken in verschillende gemeenschappen.

‘Eten is meer dan overleven, het is samenleven. Daarom gaat Jeroen Meus de wereld rond om via de keuken de ziel van enkele bijzondere gemeenschappen bloot te leggen’, zo meldt het persbericht over het nieuwe programma ‘Goed Volk’ van tv-kok Jeroen Meus.

Net als in de meeste huiskamers is de keuken ook het centrum van het dagelijkse leven in gemeenschappen. Aan de keukentafel wordt met de regelmaat van een klok verteld over de belevenissen van de dag en plannen gesmeed voor de komende dagen.

Na jarenlang zelf in de potten te hebben geroerd – of het nu ging om dagelijkse kost, lievelingsgerechten van legendarische figuren of duizend soorten patatten – gaat Meus de sociale functie van voedsel achterna. In het programma trekt hij naar zes gemeenschappen die hem vaak als kind al fascineerden. Het zijn gemeenschappen die, elk op hun manier, moeilijk te doorgronden zijn en die Meus via de keuken probeert te ontdooien.

Van cowboys in Texas, over de Langa-township in Zuid-Afrika tot rusthuis Sint Anna in Berchem. En van vissers op de Lofoten over sumoworstelaars in Tokio tot de inwoners van Oymyakon, het koudste dorp ter wereld. Via de keukendeur komt de tv-kok in de gemeenschap terecht, om ze zo van binnenuit te leren kennen.

‘Goed Volk’, vanaf 1 september op Eén (20.40u). (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content