In het populaire kookprogramma Dagelijkse Kost op Eén focust ook tv-celebrity Jeroen Meus op de feestdagen. Net als vorig jaar toont hij vanaf 17 december elke dag de bereiding van een gerecht voor de kersttafel. Het wordt opnieuw een combinatie van eindejaarstradities en klassieke smaken à la Meus. Wie alle suggesties van de tv-kok volgt, heeft op het einde een volledig kerstmenu.

In een extra lange special op vrijdag 21 december krijgt de chef ook de kleine Jonas over de vloer voor de samenstelling van een geschenkenmand met lekkernijen, zoals uienconfituur en waterkerspesto. Deze samenwerking kwam tot stand via Make-A-Wish, die de droom van de jongen heeft kunnen waarmaken.

Tijdens de laatste week van het jaar, vanaf 24 december, geeft Meus nog suggesties voor eindejaarshapjes. (DB)


KERSTMENU

Maandag - Een koud voorgerecht op basis van blokjes gemarineerde zalm, geïnspireerd op de Scandinavische klassieker 'gravad lax'.

Dinsdag - Een klassieke kippensoep, genoemd naar ene Agnès Sorel, een wulpse koninklijke maîtresse uit vervlogen tijden.

Woensdag - Een warm tussengerecht: gebakken vis en een taartje gevuld met witloof

Donderdag - Hoofdgerecht: hertengebraad met een gratin van verse spruitjes, gerookt spek en aardappelpuree.

Vrijdag - Dessert: de kerststronk, een combinatie van chocoladesmaken en rood fruit.

In het populaire kookprogramma Dagelijkse Kost op Eén focust ook tv-celebrity Jeroen Meus op de feestdagen. Net als vorig jaar toont hij vanaf 17 december elke dag de bereiding van een gerecht voor de kersttafel. Het wordt opnieuw een combinatie van eindejaarstradities en klassieke smaken à la Meus. Wie alle suggesties van de tv-kok volgt, heeft op het einde een volledig kerstmenu. In een extra lange special op vrijdag 21 december krijgt de chef ook de kleine Jonas over de vloer voor de samenstelling van een geschenkenmand met lekkernijen, zoals uienconfituur en waterkerspesto. Deze samenwerking kwam tot stand via Make-A-Wish, die de droom van de jongen heeft kunnen waarmaken. Tijdens de laatste week van het jaar, vanaf 24 december, geeft Meus nog suggesties voor eindejaarshapjes. (DB) KERSTMENU Maandag - Een koud voorgerecht op basis van blokjes gemarineerde zalm, geïnspireerd op de Scandinavische klassieker 'gravad lax'. Dinsdag - Een klassieke kippensoep, genoemd naar ene Agnès Sorel, een wulpse koninklijke maîtresse uit vervlogen tijden. Woensdag - Een warm tussengerecht: gebakken vis en een taartje gevuld met witloofDonderdag - Hoofdgerecht: hertengebraad met een gratin van verse spruitjes, gerookt spek en aardappelpuree. Vrijdag - Dessert: de kerststronk, een combinatie van chocoladesmaken en rood fruit.