Jeroen Meus is gloednieuwe “Beer & Gastronomy Ambassador”

© Imageglobe

De tv-kok is uitgeroepen tot “Beer & Gastronomy Ambassador 2014” en volgt presentator en muzikant Jean Blaute en topsommelier Joachim Boudens van restaurant Hertog Jan op.

De tv-kok is dinsdag uitgeroepen tot “Beer & Gastronomy Ambassador 2014” door de Academy van het Biergenootschap der Lage Landen (BGLL). Meus is de derde laureaat van de award en volgt presentator en muzikant Jean Blaute en topsommelier Joachim Boudens van restaurant Hertog Jan op.

De award bekroont elk jaar een bekende Belgische persoonlijkheid die zich onderscheiden heeft door een positieve bijdrage aan de promotie van de combinatie van bier en gastronomie. Het BGLL, dat bier wil promoten en kennis over de Belgische bierwereld verzamelt, geeft de onderscheiding dit jaar aan Meus omdat die in zijn restaurant Luzine in Leuven Belgische bieren serveert en bijvoorbeeld aangepaste bieren bij kaas aanraadt, in plaats van wijn.

Zelf toonde Meus zich dinsdag erg verrast met de titel. “Ik doe mijn best om mijn kennis over de bierwereld te verbreden, maar ik ben niet iemand die alles tot op het bot analyseert”, zegt hij. “Wel weet ik heel goed wat ik lekker vind. Ik benader biergastronomie dus zeker niet op een wetenschappelijke manier, maar veeleer vanuit mijn buikgevoel.”

Meus beschouwt bier naar eigen zeggen als een kwaliteitsproduct. “Biergastronomie sluit bovendien mooi aan bij de culinaire tendens die vanuit het Hoge Noorden is ingezet, met meer nadruk op authenticiteit en lokale producten”, legt hij uit. “Die connectie leidt onherroepelijk naar bier, en meer bepaald naar artisanale streekbieren.” De kersverse “Beer & Gastronomy Ambassador” wordt nu verondersteld het hele jaar het Belgische biererfgoed te blijven promoten. (AB/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content