De artisanale 'Würst haute dog' van Meus., gf
De artisanale 'Würst haute dog' van Meus. © gf

Sinds Jeroen Meus de klassieke hotdog een gastronomische injectie gaf en hem ook in verschillende gedaantes opwaardeert in zijn nieuw Leuvense restaurant Würst, is er geen ontkomen aan de opmars van het 'broodje ambachtelijke saucisse' in de studentenstad. Ook tijdens de kerstmarkt op het Ladeuzeplein, van 10 december tot 20 december, zul je hem in volle glorie aantreffen.

De populaire tv-chef heeft voor de gelegenheid een speciale 'Kerst Haute Dog' bedacht en zal die ook ter plaatse aan zijn kraam bereiden en aanbieden. Wat je mag verwachten: een Frankfurter worst, met een parfait van eend en gebakken champignon. Dat alles haarfijn afgewerkt met groene appel en hazelnoten. En gepresenteerd in een vers broodje.

Naast steegjes afschuimen en glühwein drinken, kunnen bezoekers van de kersmarkt zich ook wagen aan een culinaire contest waarbij twee teams van telkens twee personen de ziel uit hun lijf koken met de ingrediënten uit een mystery box. De winnaar van de finale, op 19 december, gaat naar huis met een gloednieuwe Broilking-buitenkeuken. Altijd mooi megenomen in deze periode van het jaar. (DB)

Sinds Jeroen Meus de klassieke hotdog een gastronomische injectie gaf en hem ook in verschillende gedaantes opwaardeert in zijn nieuw Leuvense restaurant Würst, is er geen ontkomen aan de opmars van het 'broodje ambachtelijke saucisse' in de studentenstad. Ook tijdens de kerstmarkt op het Ladeuzeplein, van 10 december tot 20 december, zul je hem in volle glorie aantreffen. De populaire tv-chef heeft voor de gelegenheid een speciale 'Kerst Haute Dog' bedacht en zal die ook ter plaatse aan zijn kraam bereiden en aanbieden. Wat je mag verwachten: een Frankfurter worst, met een parfait van eend en gebakken champignon. Dat alles haarfijn afgewerkt met groene appel en hazelnoten. En gepresenteerd in een vers broodje. Naast steegjes afschuimen en glühwein drinken, kunnen bezoekers van de kersmarkt zich ook wagen aan een culinaire contest waarbij twee teams van telkens twee personen de ziel uit hun lijf koken met de ingrediënten uit een mystery box. De winnaar van de finale, op 19 december, gaat naar huis met een gloednieuwe Broilking-buitenkeuken. Altijd mooi megenomen in deze periode van het jaar. (DB)