Je doet het fout (of niet): daarom zit er een houten stukje bovenaan je chopsticks

© iStock

Een nieuwe dag, een nieuwe kans om je dom te voelen over iets dat de hele wereld blijkbaar al wist. Het Internet heeft een antwoord gelost op de prangende vraag: waarom zitten chopsticks bovenaan vast aan een dikker stukje hout? (Al werkt het trucje blijkbaar niet overal.)

Een tweet van een Australische vrouw, waarin ze toont hoe zij de kwestie van het dikke stukje hout afhandelt, ging de voorbij dagen de wereld rond. Want wat doet ze? Ze breekt het af en gebruikt het als onderzettertje om de chopsticks op te laten rusten als je ze even niet nodig hebt. Zo worden je stokjes én je tafelkleed niet vuil.

Je doet het fout (of niet): daarom zit er een houten stukje bovenaan je chopsticks
© © Twitter

Ingenieus, toch? Driewerf helaas: als we het zelf proberen, bekomen we vooral totaal versplinterde chopsticks. En daarvoor hebben we al héél flink ons best moeten doen, want wat blijkt: een chopstick laat zich niet zomaar breken. (Of dat ligt aan de sterkte van de Belgische chopsticks of die van de redactie, is onduidelijk.)

Besef je nu door deze tweet echter wat je mist en wil je volgende keer dat je sushi aan huis laat leveren ook een stokjessteun? Vouw het dan gewoon zelf van de verpakking van je chopsticks.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content