Japanse chef serveert modder menu

© Youtube

Experimenteren met eten ging nog nooit zo ver. Het restaurant dat normaal gekend staat om zijn lekkere zeevruchten menu zoekt het deze keer iets dieper. Onder de grond weliswaar. Chef-kok, Toshi Tanabe introduceert ‘dirty cuisine’ in zijn restaurant Ne Quittez Pas in Tokyo. Hij verwerkt gefilterde modder in zijn 6-gangenmenu.

Experimenteren met eten ging nog nooit zo ver. Het restaurant dat normaal gekend staat om zijn lekkere zeevruchten menu zoekt het iets dieper. Onder de grond weliswaar. Chef-kok, Toshi Tanabe introduceert ‘dirty cuisine’ in zijn restaurant Ne Quittez Pas in Tokyo. Hij verwerkt gefilterde modder in zijn 6-gangenmenu.


Wanneer de meesten hun neus zullen ophalen bij het lezen van dit artikel is mr Tanabe toch zeer enthousiast: ‘Man didn’t create the sea, the air or the soil. They’re simply all part of nature, and in a sense they are alive in their own right. What I’m trying to do is reflect that feeling in food.’

Toshio’s grootste favoriet


Om jullie al een voorsmaakje te geven, letterlijk dan: De menu bestaat uit modder soep geserveerd met een schijfje truffel, sorbet van modder en Toshio’s grootste favoriet: een aardappel ondergedompeld in modder met een truffel in het midden. Voor deze 6-gangenmenu mag je 82 euro neertellen. (JJ)

Bekijk hier het filmpje:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content