Japan kent twee aparte Michelingidsen, een voor Tokio (en omgeving) en een voor West-Japan (Kansai) met de steden Osaka, Nara, Kobe en Kyoto. Het westen van het land heeft nu 15 driesterrenrestaurants: zeven in de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto, vijf in Osaka, twee in Kobe en één in Nara. Eén restaurant werd vanuit het niets bekroond met drie sterren: Wa Yamamura in Nara.

Ook in de stedenstrijd delft Frankrijk het onderspit: veertien driesterrenrestaurants in Tokio, 'slechts' tien in Parijs. Van die veertien bieden er amper twee de Franse keuken aan, de andere zijn 'typisch Japans'. In vijf van hen vind je trouwens enkel sushi of fugu (kogelvis), een delicatesse die geen spek is voor elke Westerse bek.

Op 21 oktober is de nieuwe Michelin in het Japans en het Engels te verkrijgen. De Michelingids voor België en Luxemburg wordt exact één maand later voorgesteld. (DB)

Japan kent twee aparte Michelingidsen, een voor Tokio (en omgeving) en een voor West-Japan (Kansai) met de steden Osaka, Nara, Kobe en Kyoto. Het westen van het land heeft nu 15 driesterrenrestaurants: zeven in de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto, vijf in Osaka, twee in Kobe en één in Nara. Eén restaurant werd vanuit het niets bekroond met drie sterren: Wa Yamamura in Nara.Ook in de stedenstrijd delft Frankrijk het onderspit: veertien driesterrenrestaurants in Tokio, 'slechts' tien in Parijs. Van die veertien bieden er amper twee de Franse keuken aan, de andere zijn 'typisch Japans'. In vijf van hen vind je trouwens enkel sushi of fugu (kogelvis), een delicatesse die geen spek is voor elke Westerse bek.Op 21 oktober is de nieuwe Michelin in het Japans en het Engels te verkrijgen. De Michelingids voor België en Luxemburg wordt exact één maand later voorgesteld. (DB)