Jamie Oliver plant Italiaans restaurant in België

© epa

De bekende Britse tv-kok opent in het najaar zijn eerste Italiaans restaurant in Nederland. Daarna verovert zijn ‘Jamies’ Italian’ ook Duitsland en België.

Groot-Brittanniës bekendste fornuismaestro Jamie Oliver, die in de jaren 90 furore maakte met zijn smakelijke, casual en funky culinaire programma’s op de beeldbuis, zakt binnenkort af naar de Lage Landen. In het najaar opent hij een Italiaans restaurant in de imposante Rotterdamse Markthal. Het wordt meteen zijn allereerste zaak bij onze noorderburen. Daarna zijn Duitsland en België aan de beurt. Voor de preciese locatie en datum van de Jamie’s Italian in onze contreien, is het nog te vroeg.

De nieuwe restaurants opent de tv-kok in samenwerking Italian Food Concepts. Het worden betaalbare en toegankelijke eethuizen, geïnspireerd op de Italiaanse tafel, waar mensen relaxen, delen en genieten van elkaars gezelschap. De keuken is creatief en werkt enkel met de (beste) verse ingrediënten.

De eerste Jamie’s Italian opende in 2008 in het Britse Oxford. Intussen staat de teller al op 35 vestigingen in Groot-Brittannië. Het concept waaide al over naar Australië, Rusland, Singapore en Zweden. En straks krijg je zijn antipasti, inventieve pasta’s, vegetarische schotels en Italiaanse stukjes vlees of vis dus ook bij ons in het bord. Om naar uit te kijken. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content