Met de verkiezingen in het vooruitzicht doet de Vlaamse jachtvereniging enkele suggesties aan toekomstige beleidsmakers. Daartussen zitten maatregelen die de jacht op everzwijnen gemakkelijker moeten maken, zoals de toelating van geluidsdempers en nachtkijkers. De dieren zorgen volgens de vereniging immers voor veel overlast zorgen in de provincies Limburg en Antwerpen en de ideale oplossing zou liggen in het terugdringen van hun aantal.

Maar wat doe je dan met al dat extra vlees? Simpel, aldus de vereniging: op het menu zetten. En daar moet het Vlaams centrum voor agro- en visserijmarketing (VLAM) bij helpen, vinden de jagers. Ze vragen om een promocampagne die wild op de kaart moet zetten als 'vlees dat op een verantwoorde en duurzame manier geoogst is, en naadloos past in de filosofie van de korte keten'.

Met de verkiezingen in het vooruitzicht doet de Vlaamse jachtvereniging enkele suggesties aan toekomstige beleidsmakers. Daartussen zitten maatregelen die de jacht op everzwijnen gemakkelijker moeten maken, zoals de toelating van geluidsdempers en nachtkijkers. De dieren zorgen volgens de vereniging immers voor veel overlast zorgen in de provincies Limburg en Antwerpen en de ideale oplossing zou liggen in het terugdringen van hun aantal. Maar wat doe je dan met al dat extra vlees? Simpel, aldus de vereniging: op het menu zetten. En daar moet het Vlaams centrum voor agro- en visserijmarketing (VLAM) bij helpen, vinden de jagers. Ze vragen om een promocampagne die wild op de kaart moet zetten als 'vlees dat op een verantwoorde en duurzame manier geoogst is, en naadloos past in de filosofie van de korte keten'.