Italië aan de Leie: eerste Belgische vermoutbar opent haar deuren

© /

In de Gentse binnenstad opent ’s lands allereerste vermoutbar de deuren: Caffè Torino, helemaal in de look en feel van de authentieke Italiaanse vermuteria. Aperitivo aan de Leie, deze zomer kan het.

Vermout is terug van weggeweest. Met de opening van Caffè Torino, aan de Oude Beestenmarkt, is dat nu ook officieel. Naar het voorbeeld van de razend populaire vermuterias in het land van de laars, strijkt nu ook in België een bar neer die helemaal in teken staat van het aperitiefdrankje en de moderne variant van het aperitieven.

De nieuwe hotspot, met smaak en zonder franjes ingericht, én voorzien van een riant terras, serveert vanaf 30 juni ‘vermouth di torino’ – een strikt predikaat waaraan slechts enkele vermouts voldoen – volgens de regels van de Italiaanse kunst, dus mét verse hapjes recht uit de cucina italiana. Origineler krijg je je aperitief niet voorgeschoteld.

Italië aan de Leie: eerste Belgische vermoutbar opent haar deuren

Hier wordt de kaart gesierd door de betere cocktails op basis van Riserva Speciale Rubino , een rode vermout, en de amberkleurige Riserva Speciale Ambrato, allebei nieuwelingen in het Martini-gamma en gemaakt volgens een authentiek procédé onder het toeziend oog van Giuseppe Musso, de masterblender des huizes. De ene heeft een meer ronde smaak in de mond, de andere heeft iets meer afdronk. Een ideale basis voor klassiekers als de Negroni, tegenwoordig incontournabel, en de Americano. Maar ook minder bekende versies als de sbagliato zijn er te degusteren

In Italië is vermout sinds jaar en dag ingeburgerd. Het drankje maakt er deel uit van het dagelijkse leven, zowel bij hippe jongelui als drukke zakenmensen. Ze springen met de regelmaat van een klok een vermuteria binnen om er even te aperitieven onder vrienden, gezelligheid op te zoeken en zo lekker relax de avond aan te vatten. Dat kan nu ook vier weken lang in de Arteveldestad, met zicht op de Leie. (DB)

Italië aan de Leie: eerste Belgische vermoutbar opent haar deuren

Caffè Torino, genoemd naar de herberg in Turijn die de moderne vermout heruitvond, is tot 24 juli open op donderdag, vrijdag en zaterdag, telkens vanaf 16 uur. Tijdens de Gentse Feesten opent de bar elke dag de deuren vanaf 16 uur.

Italië aan de Leie: eerste Belgische vermoutbar opent haar deuren

Adres: Sint-Jacobsnieuwstraat 123 (hoek Oude Beestenmarkt), 9000 Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content