De Italianen hebben met hun 1,6 kilometer lange en 5 ton zware pizza Margherita het vorige record van 1,1 kilometer ruimschoots overtroffen. Dat vorige record stond op naam van de Spanjaarden. Een vertegenwoordiger van Guinness World Records heeft het record bevestigd.

Het wereldrecord is een poging van de Italiaanse agriculturele vereniging Coldiretti om de pizza tot werelderfgoed te laten erkennen. "Het huidig record breken en in het Guinness World Records opgenomen worden, is een grote internationale steun voor onze kandidatuur om de pizza in de Unesco-lijst voor immaterieel erfgoed te laten opnemen", klinkt het bij de vereniging. (Belga)

De Italianen hebben met hun 1,6 kilometer lange en 5 ton zware pizza Margherita het vorige record van 1,1 kilometer ruimschoots overtroffen. Dat vorige record stond op naam van de Spanjaarden. Een vertegenwoordiger van Guinness World Records heeft het record bevestigd. Het wereldrecord is een poging van de Italiaanse agriculturele vereniging Coldiretti om de pizza tot werelderfgoed te laten erkennen. "Het huidig record breken en in het Guinness World Records opgenomen worden, is een grote internationale steun voor onze kandidatuur om de pizza in de Unesco-lijst voor immaterieel erfgoed te laten opnemen", klinkt het bij de vereniging. (Belga)