Italiaans gebak

© Jean-Pierre Gabriël

Een voormalig wereldkampioen banketbakken die in Ukkel een patisserie-met-bar opende, geeft drie recepten prijs.

Luigi Biasetto, geboren in Braine-l’Alleud nabij Waterloo maar uitgeweken naar het land van hun voorvaderen, werd in 1997 Wereldkampioen Banketbakker. Tien jaar later kreeg zijn patisserie-met-bar in Padua, die hij runt met broer Alessandro, de titel ‘Beste van Italië’.

De broers hebben een filiaal in de Ukkelse wijk Sint-Job. Net als in Italië kun je hier ook binnenwippen voor een espresso met een croissant of een luxebroodje erbij. Of je kunt aan een tafeltje een van de tientallen minitaarten degusteren die in de toonbank staan uitgestald. Uiteraard kun je ook lekkers kopen voor thuis. (JPG/DB)

Adres: Biasetto, Waterloosesteenweg 1201, 1180 Ukkel. 02 375 93 55. info@biasetto.com. Open 7 dagen op 7, van 7 tot 19u. Voor Weekend Knack geeft Luigi Biasetto drie recepten prijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content