Is dat van jou het beste? Zoektocht naar ultiem stoofvleesrecept van start

© Getty Images/iStockphoto

Stoofvlees: bijna iedereen eet het regelmatig en bijna iedereen heeft een ander recept. Maar welk is nu het allerbeste? Het recept van je overgrootmoeder dat je op zolder hebt gevonden of dat van het frietkot om de hoek? De zoektocht gaat van start!

‘Een brokje vlees van dit en een stukje vlees van dat, en niet te vergeten: een paar brokjes lever en een stukgesneden niertje erbij’. Voor Louis Paul Boon waren dat meer dan veertig jaar geleden al de basisingrediënten voor een goeie stoverij. Maar hoe zit dat vandaag? Moet stoofvlees met rundsvlees, kip of vegetarisch gemaakt worden? Licht en met extra veel groenten of liever met een stevige saus op basis van een streekbier?

De makers van ‘De mijne is de beste: Hét stoofvlees-boek’, dat alle topadressen voor stoofvlees en bijzondere stoofvleesverhalen zal bundelen, zijn op zoek naar de beste recepten van Vlaanderen om in hun boek op te nemen. Eén daarvan kan het jouwe zijn. Van oerklassiek en oer-Vlaams tot postmodernistisch en exotisch: alles kan!

Is jouw recept het beste en pak je er graag mee uit in het toekomstig boek? Dan is dit wat je moet doen:

  1. Laad een foto op van je favoriete stoofvleesrecept via de Facebook-pagina van WPG Uitgevers.
  2. Vul het formulier in
  3. Maak kans op een plek in het boek De mijne is de beste: Hét stoofvlees-boek.

Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met 26 juni. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content