Het Canadese trio Stovetrotter trekt zowat de hele wereld rond om lokale producten te ontdekken en er eigen gerechten mee te bereiden. Zaterdag 15 april houdt het culinaire gezelschap halt in de Galerie Gravenstein voor een gastronomische avond onder de noemer Global Cook Local, in hartje Brussel. Op het menu: internationaal getinte gerechten, maar dan op basis van verse producten van bij ons die ze aankochten via Boeren & Buren, een groep Buren die rechtstreeks bij lokale Boeren shopt.

Bedoeling van het evenement is producten en producenten uit de regio in de kijker te zetten. Om zo mee te bouwen aan een duurzamer voedselsysteem, én ook te garanderen dat voor deze producten een eerlijke prijs wordt betaald.

Voor het gastronomische menu betaal je 45 euro. Inschrijven kan nog via deze link. Een deel van de opbrengsten van deze eerste editie gaat naar VZW Eatmosphere, een organisatie die zich inzet om voedseloverschotten te recupereren voor kansarmen en de problematiek daaromtrent creatief sensibiliseert.

Het Canadese trio Stovetrotter trekt zowat de hele wereld rond om lokale producten te ontdekken en er eigen gerechten mee te bereiden. Zaterdag 15 april houdt het culinaire gezelschap halt in de Galerie Gravenstein voor een gastronomische avond onder de noemer Global Cook Local, in hartje Brussel. Op het menu: internationaal getinte gerechten, maar dan op basis van verse producten van bij ons die ze aankochten via Boeren & Buren, een groep Buren die rechtstreeks bij lokale Boeren shopt.Bedoeling van het evenement is producten en producenten uit de regio in de kijker te zetten. Om zo mee te bouwen aan een duurzamer voedselsysteem, én ook te garanderen dat voor deze producten een eerlijke prijs wordt betaald.Voor het gastronomische menu betaal je 45 euro. Inschrijven kan nog via deze link. Een deel van de opbrengsten van deze eerste editie gaat naar VZW Eatmosphere, een organisatie die zich inzet om voedseloverschotten te recupereren voor kansarmen en de problematiek daaromtrent creatief sensibiliseert.