Absolute koploper is Finland, met Zweden op eerbiedwaardige afstand. Dat hoeft niet te verbazen, want in beide landen is de fika, een pauze van het werk waarbij koffie, versnaperingen en sociaal contact centraal staan, een wijdverspreid fenomeen. (Zelf een fika houden? Hier gaven we eerder al enkele voordelen tips en recepten.)

België komt niet voor in de top 10, maar buurlanden Nederland en Duitsland staan respectievelijk op de derde en vijfde plaats. Daarmee komen ze zelfs nog voor het land van de espresso te staan. Merkwaardig hoe een grafiek een andere kijk op koffiechauvinisme kan opleveren!

Infographic: Europe's Top Ten Coffee-Drinking Nations | Statista

(EK)

Absolute koploper is Finland, met Zweden op eerbiedwaardige afstand. Dat hoeft niet te verbazen, want in beide landen is de fika, een pauze van het werk waarbij koffie, versnaperingen en sociaal contact centraal staan, een wijdverspreid fenomeen. (Zelf een fika houden? Hier gaven we eerder al enkele voordelen tips en recepten.)België komt niet voor in de top 10, maar buurlanden Nederland en Duitsland staan respectievelijk op de derde en vijfde plaats. Daarmee komen ze zelfs nog voor het land van de espresso te staan. Merkwaardig hoe een grafiek een andere kijk op koffiechauvinisme kan opleveren!(EK)