‘In de Wulf’ op twee na beste restaurant van Europa

Kobe Desramaults © Piet De Kersgieter

‘In de Wulf’ van chef Kobe Desramaults stijgt een plaatsje in de Europese Top 100 van Opinionated About Dining en mag zich voortaan het derde beste restaurant van Europa noemen volgens de invloedrijke website.

De Opinionated About Dining-lijst is een zorgvuldig samengesteld overzicht van Europa’s beste restaurants, gebaseerd op de opinie van duizenden foodbloggers en foodies die reizen om te dineren.

Restaurant In de Wulf op plaats drie is het hoogst genoteerde Belgische restaurant en moet enkel op één het Franse L’Arpège van Alain Passard en op twee het Spaanse restaurant Azurmendi – vorig jaar op één – vooraf laten gaan. Alweer een topprestatie van Kobe Desramaults dus.

Twee jaar geleden eindigde In de Wulf nog helemaal bovenaan de lijst. Vorig jaar zakte het naar de vierde stek. Deze uitstekende derde plaats is meteen de laatste notering van Desramaults topzaak in de lijst. In december sluit hij zijn restaurant.

De toptien van OAD 2016

1. L’Arpège, Parijs

2. Azurmendi, Larrabetzu, Spanje

3. In de Wulf, Dranouter

4. Fäviken, Järpen, Zweden

5. Noma, Kopenhagen

6. La Marine, Noirmoutier

7. Etxebarri, Axpe, Spanje

8. Diverxo, Madrid

9. Vendôme, Bergisch Gladbach

10. Restaurant Quique Dacosta, Dénia, Spanje

Frankrijk is het best vertegenwoordigd in de lijst met 48 restaurants. Maar het is slechts de eerste keer dat een Frans restaurant ook de lijst aanvoert. Na het Verenigd Koninkrijk met 28 referenties, en Italië en Spanje met respectievelijk 27 en 24 restaurants, is ons land met twintig namen of 10 % van het totale aantal ook goed vertegenwoordigd. Dit zijn ze allemaal.

De Belgische vertegenwoordigers in de OAD Top 100+

3. In de Wulf, Dranouter

29. L’air du temps, Liernu

34. Hertog Jan, Zedelgem

44. Hof van Cleve, Kruishoutem

67. Bon-Bon, Brussel

90. The Jane, Antwerpen

109. Sea Grill, Brussel

112. Benoit & Bernard Dewitte, Ouwegem

117. Magis, Tongeren

121. Bouchéry, Brussel

127. Het Gebaar

134. Bartholomeus

139. Dôme

148. Souvenir

149. De Jonkman

151. La Paix, Brussel

158. Table d’ Amis, Kortrijk

181. ’t Zilte, Reet

191. Pastorale, Reet

195. Couvert Couvert, Heverlee

In de categorie ‘Beste Nieuwe Restaurant’ ging de grote onderscheiding naar restaurant Disfrutar in Barcelona. Bij de negen genomineerden voor de prestigieuze award was ook één Belgisch restaurant: Souvenir van chef Vilhjalmur Sigurdarson in Ieper. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content