Ikea niet onder de indruk van beschuldigingen

Meubelketen Ikea, die recent door de horecafederaties en de Boerenbond voor de rechter is gedaagd omwille van zijn stuntprijzen voor maaltijden, reikt nu zelf de hand uit. Ikea nodigt de federaties uit om deel te nemen aan een onafhankelijk onderzoek door een gerechtelijk expert.

Meubelketen Ikea, die recent door de horecafederaties en de Boerenbond voor de rechter is gedaagd omwille van zijn stuntprijzen voor maaltijden, reikt nu zelf de hand uit. Ikea nodigt de federaties uit om deel te nemen aan een onafhankelijk onderzoek door een gerechtelijk expert. “Ikea wil in alle transparantie, en met de aanstelling van een onafhankelijke gerechtelijke expert, op korte termijn duidelijkheid verschaffen”, zegt het bedrijf in een persbericht.

Ikea beklemtoont nog eens dat de restaurants een essentieel onderdeel uitmaken van zijn meubelwinkels, omdat ze de klanten het nodige comfort verschaffen. “We hanteren er dezelfde prijsfilosofie als voor al onze producten: het aanbieden van kwaliteitsvolle producten aan een zo laag mogelijke prijs”, luidt het. Ikea wijst erop dat de promoties slechts een onderdeel zijn van een mix aan aangeboden maaltijden.

Eerder deze maand daagden Horeca Vlaanderen, Horeca Wallonië en De Boerenbond de Zweedse meubelfabrikant voor de rechtbank voor oneerlijke handelspraktijken. De organisaties vinden dat de stuntacties hen oneerlijke concurrentie aandoen. Zo pakte de meubelketen dit jaar al uit met een maaltijd biefstuk-friet voor 2,50 euro of mosselen met frieten voor 5 euro. (Belga/VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content