Ikea België hervat verkoop köttbullar

© Reuters

Vanaf 25 maart hervat Ikea België de verkoop van de populaire köttbullar-gehaktballetjes in de zes restaurants in ons land.

Vanaf 25 maart hervat Ikea België de verkoop van de populaire köttbullar-gehaktballetjes in de zes restaurants in ons land. De verkoop in de winkels hervat later, een datum is nog niet bepaald. Dat is vernomen van Steven De Smet, de woordvoerder van Ikea België.

Tijdens de uitdijende crisis van het paardenvleesschandaal in Europa, riep de Zweedse meubelketen op 26 februari de populaire gehaktballetjes terug in 125 vestigingen in 14 Europese landen. In een staal afkomstig van de Ikea-vestiging in het Tsjechische Brno bleken de ‘runds- en varkensballetjes’ tóch sporen van paardenvlees bevatten.

“Ikea heeft de productie- en controleprocedures herbekeken en verstrengd. Daarna is een nieuwe productie opgestart. Die wordt nu verspreid”, aldus De Smet. In Oostenrijk, Denemarken, Finland en Zweden is de verkoop van het iconische Zweedse product reeds hervat in de restaurants.

De zes Belgische Ikea-restaurants volgen nu ook. De verkoop ervan in de ‘Swedish Food Shops’ in de winkel, hervat op een later tijdstip. Die datum voor België is nog niet bepaald, zegt de woordvoerder. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content