‘Ik probeerde het dieet van Beyoncé’

Beyoncé © -

Rebecca Harrington test het dieet van Beyoncé uit. Lees hier hoe dat verliep.

Rebecca Harrington is al haar hele leven gefascineerd door celebs en hun diëten. Bij wijze van experiment volgde de journaliste veertien afslankkuren van beroemdheden en schreef er een knotsgek boek over. Lees hier over haar avonturen. Ook benieuwd naar het dieet van Sophia Loren? Dat leest u hier.

Ik heb Beyoncés documentaire van hbo, Life Is But a Dream,een verbluffend aantal keren gekeken. Er zijn zo veel stukkendie ik prachtig vind: als Beyoncé haar laptop meeneemt in de lift en zichzelf filmt. Als Beyoncé zonder camera erbij met een mysterieuze man met een bril op praat. Als Beyoncé zegt: ‘Het leven is slechts een droom!’ terwijl je Jay Z en Feist op de achtergrondhoort. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar mijn favoriete scène is die waarin Beyoncé zich voorbereidt op haar optreden tijdens de Billboard Music Awards in 2011. In eerste instantie zou je denken dat het allemaal een grote ramp dreigt te worden. In de oefenruimte gaat alles mis.

De jongens van de special effects maken zich zorgen om het leger digitale Beyoncés dat ze via de computer moeten aansturen. Beyoncé moet haar danspassen coördineren met de digitale Beyoncés, wat niet eenvoudig is. Uiteindelijk zien we een videodagboek van Beyoncé. Je ziet er maar één oog op, en om de een of andere reden wordt haar andere oog niet gefilmd.

Beyoncé overweegt de handdoek in de ring te gooien. Ze zegt dat ze kan accepteren dat ze verslagen is als ze verslagen is. Je denkt dat het allemaal voorbij is. En dan is de volgende scène de geweldigste show die ik een mens ooit heb zien geven.

Dat is nou typisch Beyoncé: ze heeft de allermooiste baby en geeft shows weg die normale mensen met tien jaar lang oefenen nog niet voor elkaar zouden krijgen. Gewone stervelingen zouden haar fitness- en eetpatroon niet eens durven te overwegen. Als professioneel diëter kan ik niet sterven voordat ik al haar diëten heb geprobeerd. Maar zal mijn poging me Beyoncés leefstijl aan te meten een onfortuinlijk verhaal zijn dat uiteindelijk een groot succes wordt, zoals Beyoncé op de Billboard Music Awards? Of wordt het gewoon weer zo’n onfortuinlijk verhaal dat eindigt in een grootse mislukking?

Voorbereiding

Iets wat ik altijd heb gewaardeerd aan Beyoncé is dat ze ruiterlijk toegeeft hoe moeilijk het is om te eten zoals zij doet.

Dat is heel verfrissend, aangezien de meeste beroemdheden idiote dingen roepen als: ‘Ik eet wel pizza, maar alleen met mate.’ Beyoncé heeft zichzelf eens omschreven als: ‘Van nature dik, maar met een overweldigend verlangen dat niet te zijn.’

Ik heb besloten alle diëten van Beyoncé te gaan volgen. Ik ga de Master Cleanse doen, die Beyoncé heeft ondergaan toen ze moest afvallen voor Dreamgirls; ik ga het Hercules Dieet proberen dat Beyoncé heeft gedaan toen ze moest afvallen na de geboorte van Blue Ivy. Ik ga mezelf onderwerpen aan Beyoncés dagelijkse fitness- en voedingsregime. We hebben het per slot van rekening over een vrouw die in 2005 iemand heeft ingehuurd om haar zestien uur per dag te filmen. Ze weet hoe ze er goed uit kan zien.

Dagen 1 en 2

Master Cleanse Beyoncé schijnt geïnspireerd te zijn door Tom Hanks, die bijna vijfentwintig kilo is afgevallen voor zijn rol in Cast Away,toen ze besloot bijna tien kilo af te vallen voor haar rol inDream Girls. Om dat te bereiken heeft ze de Master Cleanse gedaan, een dieet dat in de jaren 1940 is ontwikkeld, waarbij je alleen limonade van cayennepeper, citroen en klasse b-ahornsiroop tot je neemt (gebruik in godsnaam geen klasse a), en dat negen keer per dag. Je mag er niets bij eten. En dan moet je ook nog iets doen wat de zoutwaterspoeling heet (zout water drinken terwijl je jezelf in de spiegel bekijkt, volgens het forum dat aan het onderwerp is gewijd), en wat je spijsverteringskanaal

zou ‘helpen’. Als dieetveteraan heb ik die Master Cleanse natuurlijk allang gedaan. Natuurlijk! Hij was in 2006 vanwege Beyoncé een enorme rage. Ik moet toegeven dat ik er de eerste keer dat ik hem heb geprobeerd niet weg van was. Je hoeft hem maar twee dagen te doen. Een van mijn grootste problemen was dat ik die zoutwaterspoeling niet begreep. Deze keer heb ik echter besloten, in de naam van journalistieke integriteit, dat ik die grootse reiniging serieus ga aanpakken. Net als Tom Hanks heeft gedaan voor Cast Away.

Dus koop ik vroeg op een spectaculair grijze maandagochtend alle ingrediënten bij de supermarkt en ga aan de slag met mijn limonade. Met de hand citroenen persen valt vreselijk tegen (ik heb zwakke armen), maar de limonade is best lekker.

De eerste paar uur dat ik dit dieet doe gaat alles prima. De limonade is zo pittig dat ik de hele ochtend nauwelijks honger ervaar. Om een uur of drie die middag begint mijn maag echter het resultaat van een gebrek aan voeding te voelen. Limonade als avondeten is moeilijk. Ik vind het geen aanrader. Ik ga die avond naar een variétévoorstelling in een kelder. Ik denk eraan – terwijl ik naar een man zit te kijken die een doktersjas aantrekt en een grappig liedje zingt over het artsendom – dat Beyoncé heeft gezegd dat ze tijdens de Master Cleanse ‘kribbig’ werd toen andere mensen van de cast vanDreamgirls donuts naast haar zaten te eten. Het mooie van het variététheater is dat er geen donuts worden geserveerd, alleen wodkacocktails. Maar zelfs daar krijg ik zo’n honger van dat ik me uiteindelijk uit de voeten moet maken.

De volgende dag gebeurt er echter iets geks. Ik heb veel minder honger dan de eerste dag. Ik kijk zelfs uit naar mijn kruidige limonade, alsof het een oude vriend is. Ik heb er niet eens echt moeite mee als mensen in mijn buurt echt eten eten.

Heeft de Master Cleanse me bevrijd van de behoefte aan vast voedsel?

Dag 3

De Master Cleanse zonder voordelenIk verlaat voorgoed mijn zolderkamertje in het centrum van de stad (en ga naar een onbekende locatie! Ik ben nog op zoek naar een appartement), maar dat weerhoudt me niet van mijn Master Cleanse. Ik heb elk gevoel van honger overwonnen. Ik voel me een elfjarige Beyoncé tijdens een meedogenloze repetitie in de begintijd van Destiny’s Child. Ik taal niet naar vast eten. Ik bied de verhuizers een glas Master Cleanse-limonade aan, maar die weigeren beleefd.

Ik ga naar Dunkin’ Donuts om donuts voor de verhuizers te kopen en dwing mezelf een heel klein hapje te nemen. Ik vind het een beetje eng. Ik ben in drie dagen twee kilo afgevallen.

Dag 4

Dagje vals spelen

Klaar met de Master Cleanse, maar nog steeds niet echt hongerig, besluit ik Beyoncés dagje vals spelen te gaan doen. Beyoncé schijnt zich één keer in de week te bezondigen aan ‘pizza en wijn’. Ik besluit uit solidariteit met b precies hetzelfde te nemen. Na het eerste stuk pizza heb ik mijn eetlust weer terug. Ik eet vier stukken.

Dagen 5 en 6

Beyoncé stelt nogal wat eisen als ze op tour gaat. Ze heeft eens rood toiletpapier besteld. Ze vraagt ook wel eens om haverkoekjes, die op droge kaakjes lijken, maar dan van havermeel. Ik ga ergens in het noorden van de staat New York appels plukken met mijn vrienden en knabbel ondertussen van bovengenoemde kaakjes terwijl mijn vrienden zalig brood met kaas eten.

Haverkoekjes zijn best te vreten, maar ze halen hetniet bij brood met kaas. Later die dag maken mijn vrienden meerdere foto’s van me terwijl ik een appel eet en plaatsen die op Instagram. Als ik Beyoncé zou zijn geweest zou ik hebben geëist dat ze die foto’s er direct weer af zouden hebben gehaald, maar dat durf ik niet.

Dagen 7 en 8

De twee dagen daarna doe ik wat denk ik het moeilijkste deel van alle diëten is die Beyoncé ooit heeft gevolgd: het eetplan na haar zwangerschap waarmee ze in drie maanden bijna dertig kilo is afgevallen.

Het is een dieet met een hoog eiwitgehalte, zoals alle goede diëten tegenwoordig. Je begint de dag met een paar eiwitten, eet tussen de middag een paar plakjes kalkoen met kappertjes, tussendoor komkommer met azijn en citroen, en je sluit de dag af met sashimi van makreel met jalapeñopepertjes en wasabi.

Je mag ook af en toe yoghurtijs. Ik moet zeggen dat het eten dat je mag eten helemaal zo erg nog niet is. Het is spaarzaam, maar wel smakelijk. Als ik niet failliet zou gaan aan al die makreelsashimi die ik bij de plaatselijke sushibar moet bestellen, zou het prima te doen zijn.

Het echte afzien zit hem bij dit regime in de beweging. Beyoncé trainde twee uur per dag om de babykilo’s er weer af te krijgen, en het is niet eenvoudig voor een werkende vrouw met een druk schema van bezoekjes aan het variététheater om daar ook nog tijd voor vrij te maken. Ik besluit de trainingen op te splitsen in een uur krachttraining en een uur hardlopen. Misschien is het de muziek van Beyoncé die me erdoorheen sleept. Ik luister keer op keer naar Run the World (Girls) maar ik wijzig in mijn hoofd de songtekst om mezelf

gemotiveerd te houden: If women really ran the world (girls!)

I would not be running for two hours. lol! They don’t run anything!

Als vrouwen het echt voor het zeggen zouden hebben op de wereld zou ik geen twee uur hardlopen. lol. Ze hebben helemaal niets voor het zeggen. Haha. Maar ik kan wel zeggen dat twee uur hardlopen een ontzettend eenzame bezigheid is.

Dag 9

Ik eet vandaag ‘Sasha-salade’, een favoriete salade van Beyoncé die is gebaseerd, neem ik aan, op haar voormalige alter ego Sasha Fierce (dat uiteindelijk is omgebracht door Beyoncé).

Het is een salade met kip en jalapeñopepertjes. Hij is best te pruimen. In het kader van mijn onderzoek heb ik me op Wiki Answers laten informeren over ‘Sasha Fierce’, waar ze wordt

omschreven als een ‘vriendelijke’ zangeres uit de jaren 1920 die bekendstond om het ‘bestrijden van de grote Depressie in Amerika’ en haar baan bij het postkantoor.

Dag 10

Ik mag stoppen met het dieet! (Ren de wereld rond, meiden!)Ik voel me als herboren. Dit is het effectiefste programma dat ik ooit heb gevolgd. Ik ben bijna vijf kilo afgevallen met de Master Cleanse en Beyoncés na-de-zwangerschapdieet. Ik ben nog nooit zoveel afgevallen, zelfs niet met die proteïnezakjes van Karl Lagerfeld. Beyoncé weet wel hoe ze moet leven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content