IJskoude rode wijn

Wijnhuis Gallo serveert deze zomer Summer Red, een rode wijn om ijskoud te drinken.

Als het bij warm zomerweer op wijn aankomt, gaat de keuze vaak naar gekoelde witte, omdat rode wijn simpelweg te zwaar smaakt. De Californische wijnproducent Gallo gooit het over een andere boeg en bedacht met Summer Red een rode wijn dat ijskoud geconsumeerd wordt. Een primeur.

Het lichtzoete edele vocht combineert de smaken van kers, granaatappel en framboos en harmonieert perfect met zomerse salades of een bordje lekkers uit de zee, zoals verse zeevruchten. Door het beperkte alcoholpercentage (10,5%) heeft de wijn een zachte afdronk. Ideaal bij terrasjesweer.

Met Grenache Rosé mikt Gallo vooral op het aperitiefmoment. Deze verfrissende rosé, gemaakt van de rode ‘grenache’-druif, past bij lichte gerechten en desserts. Wie de wijn wil aanlengen, doet dat met limonade, ijsblokjes en verse rode vruchten. En dan heb je de Gallo Rosito. Served chilled! Alweer een aanrader bij warm weer. Cheers. (DB)
Wijnhuis Gallo werd in 1933 opgericht door de broers Ernest en Julio en is nog steeds in familiehanden. De druiven rijpen aan de wijngaarden van de Central Valley in California. De grenache, oorspronkelijk een Franse druif, groeit aan de voet van de Sierra Nevada.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content