Iconisch Duvelglas in twee nieuwe kleedjes

© Duvel Collection

De Nederlandse illustrator Letman, die eerder al prints ontwierp voor de collectie van Dries Van Noten, en Belg Philippe Debongnie lieten hun creativiteit los op het Duvelglas.

Jaarlijks viert Duvel het blijvende succes van het allereerste tulpvormige bierglas door een nieuw ontwerp uit te brengen in beperkte oplage, ook wel gekend als de Duvel Collection.

Voor 2012 koos Duvel voor de kleurrijke ontwerpen van de Belg Philippe Debongnie en van de Nederlandse illustrator Letman die eerder al prints voor de collectie van Dries Van Noten ontwierp. Zij gingen aan de slag met kleur, letters en vormen met dit als resultaat.

Letman toverde voor het Duvelglas met de letters D, U, V, E en L in zijn bekende stijl. De letters vormen mooie, fleurige kunstwerken op het glas. Hij laat de kleurrijke letters zo spiegelen zodat je altijd Duvel kan lezen, hoe je het glas ook bekijkt of wanneer je drinkt.

Het tweede ontwerp is van de hand van de Belg Philippe Debongnie, een docent aan twee kunstacademies met een voorliefde voor illustreren. De Duvel Collection jury koos voor zijn ontwerp omwille van “de in het oog springende frisse originaliteit, de inventieve interactie met het bier in het glas en de vindingrijke verborgen integratie van de Duvel merknaam”.

Een gratis glas voor de fans Debongnie gebruikte het Duvellogo als uitgangsbasis en ging daarrond met abstracte vormen werken. Hij inspireerde zich op het glasatelier van zijn oom waar hij zelf een half jaar heeft gewerkt. “Werken met glas is fantastisch, je kan ermee spelen, je ziet schakeringen en kleur. Een glas-in-loodraam, dat was mijn uitgangspunt “, zegt Debongnie over zijn ontwerp dat hij zelf als kleurrijk en luchtig omschrijft.

De glazen zijn vanaf 20 augustus verkrijgbaar via de website van de Duvel Collection of via de webshop van Duvel. Bij aankoop van een krat Duvel in de supermarkt worden fans beloond met een gratis glas. Later volgen ook speciale geschenkverpakkingen. (LG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content