‘Huiselijke keuken’ is het thema van Week van de Smaak

De Week van de Smaak vindt dit jaar plaats van 15 tot 25 november en focust op ‘De Smaak van Thuis’. Wie activiteiten wil organiseren, kan tot 31 mei voorstellen indienen.

Na een sabbatsjaar is de Week van de Smaak weer helemaal terug. Het nationaal culinair event vindt dit jaar plaats van 15 tot 25 november en focust op ‘De Smaak van Thuis’. Met dit thema wil men foodies en hobbykoks inspireren om thuis zelf voor smaak te zorgen. De smaakweek surft zo op de huidige trend van de gewone, huiselijke keuken.

Volgens de organisatie heeft de trend te maken met onze multiculturele en geglobaliseerde samenleving. ‘De vraag naar onze roots is prangender geworden. Mensen willen de sfeer en smaken van vroeger terug oproepen’, klinkt het.

Activiteiten

Een week lang worden verschillend evenementen georganisserd. Gemeenten en steden worden opgeroepen een grote thuisbak op te zetten, met als doel de lekkernijen ’s avonds op te dienen tijdens grote dorpsfeesten. Provincies strijden voor de beste koekjesroute. Jarigen kunnen zich laten verrassen door originele verjaardagstaarten, ingezonden confituurrecepten worden gebundeld, vergeten smaken worden opgediept en er wordt gezocht naar het beste vol-au-ventrecept.

Organisaties of mensen die een activiteit rond het centrale thema willen organiseren, kunnen voorstellen indienen vanaf 26 maart tot 31 mei. De vzw Vol-au-vent staat in voor de organisatie van de Week van de Smaak.

Peter en meter

Geen bekende chefs als peter of meter tijdens deze editie, maar vijf onbekende, gepassioneerde koks en bakkers die werken volgens traditionele kook- en baktechnieken, onder wie een finaliste van De Beste Hobbykok van Vlaanderen. Ex-minister van Cultuur Paul Van Grembergen is voorzitter, burgemeester van Roeselare Luc Martens ondervoorzitter. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content