Huffington Post noemt 13 culinaire redenen om België te bezoeken

Hoewel onze Belgische kost niet mooi wordt bevonden door de Amerikanen van de Huffington Post, vinden ze onze keuken wel de moeite waard op vlak van smaak. Ze lijstten dan ook dertien culinaire troeven op die toeristen naar België zouden moeten lokken.

Hoewel onze Belgische kost niet mooi wordt bevonden door de Amerikanen van de Huffington Post, vinden ze onze keuken wel de moeite waard op vlak van smaak. Ze lijstten dan ook dertien culinaire troeven op die toeristen naar België zouden moeten lokken.

‘België bezoeken staat op weinig mensen hun bucket list. Het kleine landje langs de Noordzee wordt vaak overschaduwd door zijn meer romantische buurland Frankrijk of de hippe stad Amsterdam ten Noorden van het land. België wordt genegeerd, en dat is zonde,’ valt te lezen in de Huffington Post.

Vooraleer het artikel uitweidt over de heerlijke gerechten die eigen zijn aan ons Belgenlandje, worden er echter ook enkele redenen opgesomd waarom ons kleine, regenachtige land niet altijd even aanlokkelijk klinkt voor toeristen.

Klein, vreemd landje ‘Er zijn redenen genoeg om dit kleine en soms vreemde land volledig de rug toe te keren (en dat zeg ik met liefde en respect, als een inwoner van België). Zoals het feit dat de belangrijkste toeristische attractie het standbeeld is van een jongetje dat staat te pissen. OF het feit dat het hele land en diens inwoners het onderwerp zijn van elke Franse grap. OF dat de inwoners zo hard met elkaar overhoop liggen dat ze geen akkoord kunnen bereiken over een regering (en het dan maar liever zonder doen).’

Maar als je een blik werpt op de streekgerechten, besef je al gauw dat de keuken een goede reden is om een trip te plannen naar dit regenachtige maar mooie land,’ aldus Julie R. Thomson van de Huffington Post. ‘Bovendien’, zo sluit ze af, ‘is Parijs maar een uur en een kwartier verwijderd van het land via de trein.’

1) Chicon au Gratin (aardappelgratin met witloof in de oven)

‘Het beste aan dit gerecht is dat het een hoofdmaal is, en geen bijgerecht.’

2) Mosselen met friet ‘Geen enkele andere ingrediënten complementeren elkaar zo goed als een grote pot mosselen met een bord Belgische frietjes’

3) Wafels ‘Belgische wafels zijn awesome’

4) Boudin blanc (witte pens/beuling) ‘Deze witte worst, die gemaakt wordt met melk, heeft een delicate smaak en fijne textuur.’

5) Frieten ‘Ondertussen weten de meeste mensen wel dat de Fransen niet met de eer mogen gaan lopen wanneer we het hebben over frieten. Het zijn de Belgen die we moeten bedanken voor deze fantastische bereiding van de aardappel.’

6) Stoemp ‘Als je puree al lekker vindt, wacht dan maar tot je stoemp geproefd hebt. Dat is puree 2.0.’

7) Grijze garnalen ‘Laat het uitzicht van deze garnalen je niet afschrikken.’

8) Belgische chocolade ‘Chocoladefans, dit het land waar jullie echt thuiskomen. De Belgische chocolade alleen al maakt een tripje naar het land de moeite waard.’

9) Stoofvlees ‘Denk aan Beef Bourguignon, maar vervang de wijn door bier. Geniaal, we weten het.’

10) Filet Américain ‘Zet je twijfels aan de kant en neem een hap. Je zal onmiddelijk verstaan waarom het een nationale favoriet is.’

11) Speculoos ‘Ze worden gemaakt voor het feest van Sinterklaas en je vindt deze kruidige koekjes in de mooiste vormen. Bovendien smaken ze heerlijk bij een espresso.’

12) Waterzooi ‘Aangezien België een koud, nat land is, is het logisch dat ze fantastische stoofpotjes maken.’

13) Bier ‘België maakt VEEL en bovendien ook heel erg lekker bier. Als het voedsel je niet kan bekoren, zijn we er zeker van dat het bier je over de streep haalt.’

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content