Hospitality Awards: The Pharmacy is beste cocktailbar, ‘De Familie Jansen’ beste koffiebar

The Pharmacy. Blij met de award voor beste cocktailbar van België. (Vlnr) Ran van ongevalle, Hannah van ongevalle en Jan van ongevalle. © Facebook The Pharmacy

The Pharmacy mag zich ’s lands beste cocktailbar noemen, de beste koffiebar ligt in Oostende, en Wim Ballieu’s Balls and Glory wint de Hospitality Concept Award. Een overzicht van de winnaars van de Belgische Horeca-prijzen 2014.

The Pharmacy viel deze week twee keer in de prijzen tijdens de uitreiking van de prestigieuze Hospitality Awards, zeg maar de Oscars van de Belgische Horeca. De Knokse bar kreeg in het prestigieuze Viage Grand Casino Brussels de onderscheiding voor beste cocktailbar. The Pharmacy doet zo beter dan onder meer Upper Room Bar in The Jane, en Casbar in Sint-Truiden.

Mixoloog van het huis Ran Van Ongevalle kreeg bovendieen ook de ‘Best Bartender Award’. Hij kreeg de prijs uit handen van mixologist Ben Belmans. Het was overigens een topjaar voor The Pharmacy, want zuslief Hannah, die er ook topcocktails uit haar mouw schudt, schopte het afgelopen zomer al tot de twaalf beste bartenders… wereldwijd.

Beste Koffiebar ligt in Oostende

Koffiebar De Familie Jansen in Oostende mag zich ’s lands beste koffiebar noemen. De prestigieuze prijs was een aangename verrassing voor de twee Limburgse uitbaters die de onderscheiding niet zagen aankomen.

Coby en Cris Jansen verhuisden met hun hele hebben en houden naar de koningin der badsteden en openden er pas een jaar geleden hun zaak. Het was meteen een schot in de roos. Koffiehuizen Tinsel in Antwerpen, True Beans in Gent en Le Café du Sablon – de andere genomineerden in deze categorie – gaan met lege handen naar huis.

Beste hospitality concept: Balls and Glory

Nick Bril en Sergio Herman kwamen met het volledige team van The Jane hun prijs voor Best Restaurant Concept oppikken. Fleur de Lin (Zele), Naturell (Gent) en Te Kook (Antwerpen) waren de andere genomineerden.

Ook Wim Ballieu staat met zijn gehaktballenzaak Balls and Glory op het palmares van 2014. Zijn concept werd verkozen tot Best Hospitality Concept. In deze categorie gaat het om het horecabedrijf dat een ijzersterk en trendbepalend concept heeft neergezet.

Brussel viel in de prijzen met Hôtel des Galeries als Best Hotel Concept, terwijl het eigenzinnige Pistolet Original de ‘Dare Devil Award’ mocht afhalen. De award onderscheidt verrassende horecaconcepten die passen bij het huidige tijdsbeeld. De zaken Bùn (in Antwerpen), Sanseveria (Brugge) en Ma & Ik (Sint-Amandsberg) grepen alle drie naast de prijs.

Beste bar: Hummingbird

Labyrinth Club in Antwerpen won de award voor Best Nightlife Concept. En ’s lands beste bar is te vinden in Mol : Hummingbird. In deze categorie wordt gekeken naar concept, uitstraling en werkbaarheid van een promimente Belgische bar. Daarnaast moet ook goed gescoord worden op gebied van het aanbod en de kwaliteit van dranken, gastheerschap en service worden nauwlettend.

De Antwerpenaar Kasper Stuart werd in de bloemetjes gezet als dé horecaondernemer van het jaar. Hij bewees het voorbije jaar dat hij met een onderscheidende visie op het gebied van stijl en gastvrijheid een unieke performance heeft neergezet.

Belgian Hospitality Awards bekroont elk jaar de acht meest toonaangevende horecazaken, de horecaondernemer en de allerbeste bartender van het jaar. De prijzen worden uitgereikt door het gerenommeerde Venuez-magazine, onder leiding van een strenge vakjury. Acteur Gene Bervoets mocht dit jaar de award-show in goede banen leiden. (DB)

Venuez bundelde de 100 meest innoverende horeca-concepten van 2014 samen in één boek: ‘One 100 Hundred – Edition 2015’ (256 pagina’s).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content