Hospitality Awards: Kolombo verkozen tot beste koffiebar, Old Fashioned is beste cocktailbar

Koffiebar Kolombo © /

De Hospitality Awards belonen elk jaar ’s lands toonaangevende horecazaken in verschillende categorieën. Onder meer de Antwerpse koffiebar Kolombo, cocktailbar Old Fashioned in Gent en restaurant Silo’s in Boortmeerbeek wonnen een prestigieuze onderscheiding. Dries Botty is de beste barman.

De Gentse Eskimofabriek was maandag het decor voor de uitreiking van de derde Hospitality Awards, de prestigieuze prijzen gegeerd door zowat elke horeca- en nightlife-ondernemer in ons land. Old Fashioned (Gent) ging aan de haal met de award voor beste cocktailbar, Kolombo (Antwerpen) mag zich een jaar lang ’s lands beste koffiebar noemen; en restaurant Silo’s in Boortmeerbeek werd verkozen tot Best Hospitality Concept. In deze categorie gaat het om het horecabedrijf dat een ijzersterk en trendbepalend concept heeft neergezet. Dries Botty volgt Ran Van Ongevalle op als beste barman.

De Antwerpse horeca won in totaal vijf prijzen. Bekijk hieronder alle winnaars per categorie.

Best Cocktailbar: Old Fashioned – Gent

De Gentse cocktailbar van ondernemer Steve Okhuysen verhuisde naar de kelderverdieping van hoedenzaak Gelaude aan de Gentse Hoogpoort, met de hoedenaccessoires in de cocktailbar als subtiele verwijzing. Op de menukaart prijken lekkere cocktails als ‘Smokey Halibut’ met Beafeater 24 Gin, citroensap, gember, eiwit, look en ajuin. Old Fashioned liet de andere genomineerden Pony’s (Gent), Green Lab (Brussel), Sofie’s Living Room (Koksijde) en Mes Amis (Waregem) achter zich.

Best Coffee Bar Concept: Kolombo – Antwerpen

De Antwerpse koffiebar met een Scandinavische touch en humoristisch ‘Going Kolombo’-twist is gelegen op het Antwerpse Eilandje en lokt zowel buurtbewoners als toeristen omwille van hun lekkere koffie en ontbijtformules. De zaak won het van Fanny’s (Kortrijk), Noah (Gent), Kaffeenini (Antwerpen) en La Récré Café (Brussel).

The Dirty Rabbit
The Dirty Rabbit© /

Best Bar Concept: The Dirty Rabbit – AntwerpenEind oktober opende Kaspar Stuart The Dirty Rabbit, een stoere bikerbar zonder bikers. Een schot in de roos, zo oordeelde de jury. De andere genomineerden waren Mòris (Gent), Fuzzy Duck (Oudenaarde), Backyard (Antwerpen) en Bar’n (Brugge).

Best Restaurant Concept: Colonel – Brussel

De concurrentie was niet min: Divin By Sepi (Antwerpen), Île En Ville (Gent), Carcasse (Koksijde), Ogst (Hasselt) en Colonel (Brussel) namen het tegen elkaar op, maar het was de laatste die met de Best Restaurant Concept Award aan de haal ging. Franse streekproducten, rundsvlees van hoge kwaliteit en een authentieke sfeer in een stijlvol interieur maken van Colonel een Brussels topadresje.

Best Hotel Concept: Hotel Van Cleef – Brugge

Hotals als Yup (Hasselt), Terhills (Maasmechelen), Happy Guesthouse (Brussel) en Monsieur Ernest (Brugge) moesten in deze categorie de duimen leggen voor boetiekhotel Van Cleef in Brugge.

Best Restyling: Den Bonten Oss – Lommel

In de nieuwe categorie gaat de prijs naar een horecazaak die een volledige metamorfose onderging. Het Lommelse restaurant Den Bonten Oss kreeg een frisse make-over met koper- en roesttoeten en witte rundskoppen aan de bakstenen muur. Verne/Cyriel (Roeselare), Matterhorn (Antwerpen), Culture Club (Gent) en Fleur de Lys (Lochristi) waren de andere genomineerden.

Hospitality Awards: Kolombo verkozen tot beste koffiebar, Old Fashioned is beste cocktailbar
© gf

Dare Devil Award: Frank & Brut – Antwerpen

Verrassend, origineel én trendbepalend: dat zijn de vereisten om een Dare Devil Award te winnen. Met zijn aparte combo hotdogs-champagne en humoristische interieurdesign was Frank & Brut één van de favorieten. Het Antwerpse restaurant nam het op tegen de Brusselse restaurants Hopla Geiss en Umamido en de Gentse Romain Roquette en Moor & Moor.

Danny Vanderschueren in 'Silo's'.
Danny Vanderschueren in ‘Silo’s’.© CWF&PH

Best Hospitality Concept: Silo’s – Boortmeerbeek

Het verhaal op zich van Silo’s is uniek. De brasserie is een initiatief van vier ondernemers die hun sporen in de horeca verdienden. Danny Vanderschueren en echtgenote Karine (25 jaar Folliez en een Michelinster) sloegen de handen in elkaar met Danny de Landtsheer en vrouw Danielle (traiteur Daniel’s en restaurant Square) en begonnen aan een nieuw avontuur. Dat resulteerde in dit culinair topadres in Boortmeerbeek, met boomstamdesign, vintage meubels en vooral lekkere gerechten in het bord.

Otomat (Antwerpen) met zijn biergistpizza’s, burgerrestaurant Manhattn’s (Brussel), Capriani Lakeside (Mechelen) en De Shop (Antwerpen) waren de andere genomineerden.

Hospitality & Style Award : de familie Michiels – Restauration Nouvelle

Dit jaar ging de prestigieuze Hospitality & Style Award – de moeder aller awards – naar de familie Michiels van Restaurantion Nouvelle, die uitblinkt in visie en gastvrijheid zoals de onderscheiding voorschrijft. Sinds 1985 baat het familiebedrijf met succes een traiteurszaak en verschillende restaurants en brasseries uit.

Dogma
Dogma© /

Rookie of the Year Award: Didier Van Den Broeck, Dogma (Antwerpen)

Voor de allereerste keer werd ook de Rookie of the Year Award uitgereikt. De prijs gaat naar een jonge entrepreneur die een sterk horecaconcept met een visie op poten kon zetten. Didier Van Den Broeck opende in het hart van Antwerpen Dogma, een succesvolle cocktailbar in loungestijl.

Best Bartender: Dries Botty, The Dirty Rabbit (Antwerpen)

The Dirty Rabbit schoot niet één, maar meteen twee keer raak. De nieuwe bar in het hartje van Antwerpen nam niet alleen de Best Bar Concept Award mee naar huis, barman Dries Botty mag zich nu ook Best Bartender 2015 noemen. De jonge bartender combineerde in zijn creatieve finalecocktail zijn theoretische kennis met een snelle en vriendelijke service. Hij volgt Ran Van Ongevalle van de Knokse cocktailbar The Pharmacy op.

Dries Botty
Dries Botty© /

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content