Hof van Cleve valt zwaar terug in lijst van beste restaurants

In de uitgebreide lijst van de 100 beste restaurants ter wereld valt Hof van Cleve van Peter Goossens zwaar terug. Opvallende nieuwkomer is In De Wulf, het restaurant van “Flemish Foodie” Kobe Desramaults in Dranouter.

In De Wulf komt binnen op de 92ste plaats in de lijst van het befaamde magazine “Restaurant Magazine”. Het restaurant van de jonge dertiger Desramaults heeft ook een Michelinster. In De Wulf vervangt in de lijst het Brugse restaurant De Karmeliet van Geert Van Hecke. Dat stond vorig jaar nog op nummer 54, maar is dit jaar verdwenen uit de top 100.

Hof van Cleve van Peter Goossens is ook dit jaar de vaandeldrager van het Belgische restaurantwezen. Maar het restaurant uit Kruishoutem kreeg dit jaar zware klappen. Het driesterren-establissement van kok Peter Goossens uit Kruishoutem zakte van een vijftiende plaats in 2011 naar plaats 42 dit jaar. Hof Van Cleve staat al zeven jaar in de rangschikking en geldt als de absolute top van ons land. Hof Van Cleve wordt door de restaurantgids geprezen om de mooie presentatie van het eten, “één van de mooiste van de hele lijst”.

Het restaurant Oud Sluis van Nederlander Sergio Herman mag dit jaar de koppositie in de Benelux voor zijn rekening nemen. Het restaurant van Herman is met plaats 21 het beste van de Benelux. Toch is ook hij gezakt, met name vier plaatsen. In 2011 stond Oud Sluis nog op nummer 17, de beste positie die het restaurant ooit heeft gekend. (Belga/TE/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content