Het Amerikaaanse tijdschrijft Elite Traveler heeft in samenwerking met drankenmerk Laurent Perrier een Top 100 vrijgegeven met de beste restaurants ter wereld. Daarin prijken twee Belgische zaken. Hoogstgenoteerde is Hof Van Cleve van topchef Peter Goossens. Zijn driesterrenrestaurant staat op nummer 19. De Karmeliet van Geert Van Hecke belandde op de 71ste stek. In de lijst werd Hertog Jan, de driesterrenzaak van Gert De Mangeleer, niet vermeld.

In de topvijf staan overigens vier Amerikaanse restaurants, met het restaurant Alinea in Chicago op het hoogste schavot, vóór het New Yorkse DANIEL en Fat Duck van de Britse celebrity chef Heston Blumenthal.

De lijst telt in totaal 16 nieuwe adressen. Hoogste nieuwkomer is het Spaanse restaurant Azurmendi.

Eind april wordt in Londen de prestigeuze World's 50 Best Restaurants awards bekendgemaakt. (DB)

Het Amerikaaanse tijdschrijft Elite Traveler heeft in samenwerking met drankenmerk Laurent Perrier een Top 100 vrijgegeven met de beste restaurants ter wereld. Daarin prijken twee Belgische zaken. Hoogstgenoteerde is Hof Van Cleve van topchef Peter Goossens. Zijn driesterrenrestaurant staat op nummer 19. De Karmeliet van Geert Van Hecke belandde op de 71ste stek. In de lijst werd Hertog Jan, de driesterrenzaak van Gert De Mangeleer, niet vermeld.In de topvijf staan overigens vier Amerikaanse restaurants, met het restaurant Alinea in Chicago op het hoogste schavot, vóór het New Yorkse DANIEL en Fat Duck van de Britse celebrity chef Heston Blumenthal.De lijst telt in totaal 16 nieuwe adressen. Hoogste nieuwkomer is het Spaanse restaurant Azurmendi.Eind april wordt in Londen de prestigeuze World's 50 Best Restaurants awards bekendgemaakt. (DB)