Hof van Cleve in top 15 beste klassieke restaurants van Europa

Peter Goossens vanHof van Cleve. Nog altijd wereldtop. © Belga

Op de nieuwe ranking van Opinionated About Dining (OAD) met de 200 beste klassieke restaurants van Europa prijken dit jaar zes Belgen. Met een vijftiende plaats voor Hof van Cleve is driesterrenchef Peter Goossens de best genoteerde landgenoot.

De Opinionated About Dining-lijst is een zorgvuldig samengesteld overzicht van Europa’s beste restaurants, gebaseerd op de opinie van duizenden foodbloggers en foodies die reizen om te dineren.

Vorig jaar introduceerde Steve Plotnicki, oprichter en organisator van OAD, de nieuwe categorie Klassieke restaurants, een oplijsting van de beste adressen waar chefs op consistente manier gedurende 25 jaar volgens dezelfde keukenstijl gewerkt hebben. De ranking is gebaseerd op meer dan 160.000 recensies.

Bij de eerste 100 restaurants vinden we vier Belgische topzaken met Peter Goossens’ Hof van Cleve als hoogst genoteerde op de 15de plaats. Ook Sea Gril van Yves Mattagne (56), Comme Chez Soi van Lionel Rigolet (68) en Het Gebaar van Roger Van Damme (86) prijken in de top 100. Wat verder vinden we nog Le Chalet de la Forêt van Pascal Devalkeneer (126) en Restaurant Elckerlijc van Peter De Clercq (196).

Restaurant de l’Hôtel de Ville in het Zwitserse Crissier voert de lijst aan. De Franse topzaken Régis et Jacques Marcon en Troisgros vervolledigen de topdrie. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content