‘Hof van Cleve beste restaurant ter wereld’

Peter Goossens vanHof van Cleve. Nog altijd wereldtop. © Belga

De invloedrijke culinaire website WBP Stars zet het driesterrenrestaurant van Peter Goossens helemaal bovenaan in de Top 60 met beste restaurants ter wereld.

De culinaire ranglijst van WBP Stars bombardeert het driesterrenrestaurant Hof Van Cleve van Peter Goossens tot beste restaurant ter wereld.

‘We only review the best restaurants!’, meldt de invloedrijke website, dat wil dus wat zeggen.

Met 94 punten gaat de topzaak in Kruishoutem El Cellar De Can Rocca vooraf. Vorig jaar waren de rollen omgekeerd en moest Hof van Cleve het Catalaanse toprestaurant nog laten voorgaan. Restaurant de l’Hôtel de Ville (in Lausanne) vervolledigt de topdrie.

WBP Stars steekt de loftrompet over Hof van Cleve. ‘Het restaurant is zo uitstekend, zo fantastisch, zo geniaal, zo slim, zo helder, zo verlicht, zo briljant, zo intelligent en zo hartelijk dat absoluut niemand het zou mogen missen.’

‘Peter Goossens’ keuken is de perfecte balans tussen klassiek en modern en tussen creativiteit en geavanceerde technieken. Alles draait er rond het product. Enkel de beste ingrediënten van de allerbeste kwaliteit komen er aan te pas. Ze worden er puur en op een zeer herkenbare manier bereid’, aldus nog de recensenten.

‘Feest in Hof van Cleve’, klinkt het enthousiast op de Facebook-pagina van het restaurant.

Feest in Hof van Cleve!Restaurant Hof van Cleve is verkozen door WBPSTARS tot beste restaurant ter wereld!The new Top…

Geplaatst door Hof van Cleve op dinsdag 26 januari 2016

Ook twee andere Belgische chefs staan in de Top 60 van beste restaurants ter wereld. Het Brugse driesterrenrestaurant Hertog Jan gaat zes banken vooruit en prijkt op nummer 33. L’air du Temps van chef van het Jaar San-Hoon Degeimbre eindigt op nummer 59.

Ook Likoké, het sterrenrestaurant van Piet Huysentruyt in de Ardèche, maakt een sprong voorwaarts en bezet – drie jaar na de opening – de 38ste plek.

Bekijk hier de volledige Top 60.

De culinaire recensenten en inspecteurs van WBP Stars schuimen elk jaar de wereld af, op zoek naar de beste restaurants en hotels. Een paar duizend zaken uit meer dan 100 landen passeerden al de revue. De eethuizen worden ook herbezocht; de beste adressen worden opgenomen in de gereputeerde lijst. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content