Hoe maakt u het? Authentiek Thais!

In deze nieuwe online rubriek geven hobbykoks hun beste recepten prijs, telkens met wijntip. Deze week is Bea Muys aan de beurt. Zij is verknocht geraakt aan de Thaise keuken, omdat de gerechten bijna altijd licht en gezond zijn. Zij geeft drie lekkere recepten prijs.

Hoe maakt u het? is een rubriek voor en door hobbykoks, waarin ze tekens een voor-, hoofd- en nagerecht prijsgeven, met een wijntip. Smakelijk!

Bea Muys is logopediste met een zelfstandige praktijk. Zij is gepassioneerd door de kookkunst en zit in haar zevende jaar Spermalie. Vorig jaar volgde zij de cursus Buitenlands en Exotisch Koken, dit jaar is het de beurt aan Banketbakken.

Het authentieke Thaise koken leerde zij niet op school maar van de Aziatische eigenaar van kookwinkel Vanida in Lichtervelde Haar echtgenoot Geert moest even aan de kruidigheid van de Thaise bereidingen wennen. Haar kinderen waren wel meteen gewonnen voor moeders exotische culinaire uitspattingen. Lotte, de oudste, is nu zelf kooklessen aan het volgen in Gent.

Bea heeft er een gewoonte van gemaakt om in het weekend aan de familie te tonen wat zij in de week heeft geleerd. Zij kookt het liefst met vis. Haar favoriet, zeetong, bereidt zij bij voorkeur simpel gebakken in goede boter en opgediend met frietjes of puree. In de lente mogen daar asperges bij. Bea is ook verlekkerd op schaal- en schelpdieren, zoals sint-jakobsvruchten, die zij het liefst combineert met gestoofde prei en een klassieke wittewijnsaus.

Wijntip bij de gerechten: Chileense witte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content