Hoe maak je de perfecte Irish Coffee?

© Getty

De perfecte Irish coffee zit hem in de details, en dat zijn in de eerste plaats de ingrediënten. Maar er is meer.

Een leidraad in vier stappen

1. Een Irish coffee zit hem in de details, en dat zijn in de eerste plaats de ingrediënten. Zo is Mauritiaanse Demerarasuiker te prefereren boven ordinaire bruine suiker en leent de Ierse Paddy whiskey zich beter dan het ruwere Jameson. Onder koffie wordt niet Senseo verstaan, maar een donker geroosterde Guatemalteekse blend of een medium geroosterde Sumatraanse mengeling. Aan slagroom uit een spuitbus mag u niet eens denken.

2. Neem een glas met een voet en verwarm het voor, door er kokend heet water in te gieten. Meet een derde van het glas in whisky af en verwarm het samen met twee theelepels donkere suiker in een steelpannetje. Ter info: de whisky flamberen laat de alcohol verdampen, maar tast de smaak aan. Klop ondertussen de room half op, zónder suiker, en zet sterke koffie.

3. Verwijder het warme water uit het glas en giet de whiskystroop erin. Vul aan met koffie tot anderhalve centimeter onder de glasrand. Giet als laatste de half opgeklopte room zachtjes over de bolle kant van een lepeltje op de koffie.

4. Serveer zonder lepel. Verzoeken uw gasten daarom, antwoord dan kordaat dat er niet geroerd wordt in een perfecte Irish coffee. Vraag of ze een Guinness willen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content