Room, melk, eieren, suiker, vanille en chocolade: de ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden en het recept oogt op het eerste gezicht eenvoudig.

Voor een smeuïge, zacht smeltende en dus vooral niet te koude dame blanche, gemaakt volgens de regels van de kunst, heb je professioneel en duur keukenmateriaal nodig. Daardoor blijft de populaire 'witte dame' vooral een typische restaurant- of ijssalonlekkernij.

Maar je wil zelf een dame blanche klaarmaken? Gracieus koel in de aanblik? Lichtzoet, met lekkere hints van de vanille en finaal sensueel wegsmeltend? Probeer dit recept.

Room, melk, eieren, suiker, vanille en chocolade: de ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden en het recept oogt op het eerste gezicht eenvoudig. Voor een smeuïge, zacht smeltende en dus vooral niet te koude dame blanche, gemaakt volgens de regels van de kunst, heb je professioneel en duur keukenmateriaal nodig. Daardoor blijft de populaire 'witte dame' vooral een typische restaurant- of ijssalonlekkernij. Maar je wil zelf een dame blanche klaarmaken? Gracieus koel in de aanblik? Lichtzoet, met lekkere hints van de vanille en finaal sensueel wegsmeltend? Probeer dit recept.