Hoe kleine producenten chocoladeland België voor een uitdaging stellen

29/01/19 om 21:00 - Bijgewerkt op 06/02/19 om 14:35
Uit Knack Extra van 30/01/19

Belgische chocolade is wereldberoemd. Maar op veel plaatsen in de wereld staan kleine producenten op die voor een nog hogere kwaliteit dan de Belgische gaan.

Is onze Belgische chocolade lekker? Jazeker. Maar dat betekent geenszins dat we op onze lauweren mogen rusten. Om dat te begrijpen is het nuttig een parallel te trekken met bier, meer precies met Duitse pils. Lange tijd was die, door het Reinheitsgebot dat het gebruik van ingrediënten strikt vastlegde, een referentie. Het gevolg was dat de Duitse bierproductie eeuwenlang ter plaatse bleef trappelen. Waarom iets nieuws maken als je al een toonaangevend product brouwt? De Belgische bierbrouwer, die kon bogen op een rijke traditie met onder meer ook trappist, geuze en Vlaams oud bruin, opteerde voor een verdere uitdieping van de kwaliteit. In België worden tegenwoordig waarschijnlijk meer dan 1500 bieren gebrouwen, waarvan er veel qua kwaliteit hoge toppen scheren.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee