De Brouwland Biercompetitie - die dit jaar als aan zijn derde editie toe is - laat hobbybrouwers het tegen mekaar opnemen in de strijd om het beste hobbybier.

De competitie is een educatieve wedstrijd waarin hobbybrouwers in teams van 4 tot 8 tegen elkaar strijden. Ze moeten hun eigen hobbybier brouwen en maken zo kans op de hoofdprijs, 500 L van het eigen bier gebrouwen door een professionele brouwerij.

Elk team krijgt enkele heel duidelijk richtlijnen voorgeschoteld. Zo moeten ze minstens 24 flesjes gebrouwd hebben voor de voorronde en zijn enkel drukbestendige en herbruikbare neutrale flesjes met kroonkurk toegelaten. De finalisten van deze competitie worden bekend gemaakt op 31 augustus in Het Arsenaal in Brussel. (RDM)

De Brouwland Biercompetitie - die dit jaar als aan zijn derde editie toe is - laat hobbybrouwers het tegen mekaar opnemen in de strijd om het beste hobbybier. De competitie is een educatieve wedstrijd waarin hobbybrouwers in teams van 4 tot 8 tegen elkaar strijden. Ze moeten hun eigen hobbybier brouwen en maken zo kans op de hoofdprijs, 500 L van het eigen bier gebrouwen door een professionele brouwerij. Elk team krijgt enkele heel duidelijk richtlijnen voorgeschoteld. Zo moeten ze minstens 24 flesjes gebrouwd hebben voor de voorronde en zijn enkel drukbestendige en herbruikbare neutrale flesjes met kroonkurk toegelaten. De finalisten van deze competitie worden bekend gemaakt op 31 augustus in Het Arsenaal in Brussel. (RDM)